Πανζουρλισμός στη Βουλή της Αλβανίας: Καπνογόνα και φωτιές από την αντιπολίτευση κατά της ψήφισης του προϋπολογισμού

O Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης, πνέει μένεα κατά του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Must Read

Γηπεδική ατμόσφαιρα… δημιούργησε σήμερα η αντιπολίτευση μέσα στην αλβανική Βουλή, καθώς βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισαν να ανάψουν καπνογόνα, για να  εμποδίσουν το κοινοβούλιο να ψηφίσει για τον προϋπολογισμό του 2024.

Μάλιστα, δεν σταμάτησαν εκεί, παρά έφτιαξαν κι ένα «βουνό» από καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας, ενώ ένας από τους βουλευτές έφτασε στο σημείο να ανάψει μια μικρή εστία φωτιάς στο έδρανό του, πανικοβάλλοντας τους συναδέλφους του, οι πιο ψύχραιμοι εκ των οποίων έσπευσαν να τη σβήσουν προτού εξαπλωθεί.

Μέλη της ασφάλειας αναπτύχθηκαν μπροστά από τη θέση όπου καθόταν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να τους «φιμώσει». «Η μάχη δεν τελείωσε», δήλωσε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους για την αναταραχή εντός της Βουλής, όπου, κατόπιν συνεδρίασης που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια πρώτη ψηφοφορία.

Ο Μπερίσα τα έχει… μαζεμένα στον Ράμα, τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε δίωξη εναντίον του, με αφορμή το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα, εισαγγελείς κατηγόρησαν τον ίδιο και τον γαμπρό του για διαφθορά σχετικά με συμφωνία ακίνητης περιουσίας που αφορούσε τους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου. Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά ο Μπερίσα, που, ως βουλευτής, έχει ασυλία από δίωξη, έλαβε εντολή να μην εγκαταλείψει τη χώρα.

«Η αντιπολίτευση έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο X, σχολιάζοντας τα σημερινά έκτροπα εντός κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This