Κριστίνα Αγιανιάν: Η Αρμένισσα «θέα» που αγωνίζεται για την πατρίδα της

Must Read

«Ήρθα στον διαγωνισμό της Miss Universe, για να ενημερώσω όλη την υφήλιο για τους διωγμούς των Αρμενίων στο Αρτσάχ, από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία!»

Με αυτά τα λόγια, η εκπληκτική Κριστίνα Αγιανιάν, εξήγησε την αιτία και τον σκοπό της παρουσίας της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η Κριστίνα Αγιανιάν είναι μια εκπληκτική προσωπικότητα.

Γνωρίζει ότι κάποιοι βλέπουν τέτοιους διαγωνισμούς με περιφρόνηση, πιστεύοντας ότι αντικειμενοποιούν τους συμμετέχοντες και διαιωνίζουν μη ρεαλιστικά και υποτιμητικά στερεότυπα της γυναικείας ζωής. Αλλά η Κριστίνα – η οποία, ως Miss Universe Armenia 2022, διαγωνίστηκε πρόσφατα στον 71ο ετήσιο διαγωνισμό Miss Universe – δεν το βλέπει έτσι. Για αυτήν, οι διαγωνισμοί ήταν πάντα ενδυναμωτικοί, επειδή παρέχουν μια ισχυρή πλατφόρμα για κοινωνική παρέμβαση. «Ως κάτοχος τίτλου, μπορώ να προσεγγίσω μεγαλύτερο και πιο διαφορετικό κοινό και να φέρω μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για τον αγώνα της Αρμενίας!». 

Περήφανη Αρμενιοαμερικανίδα και μέλος μιας οικογένειας προσφύγων πολλών γενεών – οι προπαππούδες της κατέφυγαν στη Μέση Ανατολή αφού επέζησαν από τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915.

Ο σκοπός που επιδιώκει την δημόσια παρέμβαση της είναι η τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η απομακρυσμένη περιοχή, επίσης γνωστή ως Αρτσάχ, διαθέτει μια εθνική Αρμενική πλειοψηφία και είναι προσβάσιμη μέσω ενός μόνο δρόμου από την Αρμενία. Όπως αναφέρθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία και άλλες ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτός ο δρόμος έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν από τον Δεκέμβριο, οδηγώντας τελικά σε μία νέα εθνοκάθαρση των αρμενίων από τις πατρογονικές τους εστίες…

Απογοητευμένη που μεγάλο μέρος του κόσμου φαίνεται να αγνοεί «τη σπαρακτική πραγματικότητα του λαού μου», η Ayanian αξιοποιεί την δημοσιότητα της στον κόσμο των καλλιστείων για να εμπνεύσει άλλους να μιλήσουν και να απαιτήσουν δράση. «Οι Αρμένιοι νιώθουν μόνοι σε αυτό», εξηγεί, σημειώνοντας ότι η πατρίδα των προγόνων της είναι ένα μικρό έθνος με λιγότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους. «Ως μία από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου, οι ΗΠΑ έχουν την ευθύνη να βοηθήσουν τα αναπτυσσόμενα έθνη και να βάλουν τέλος στις τρέχουσες και μελλοντικές γενοκτονίες».

Κατά τη διάρκεια κάθε της εμφάνισης και συνεντεύξεων που σχετίζονται με το διαγωνισμό και μέσω των δικών της αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Aγιανιάν ενθάρρυνε και άλλους να υποστηρίξουν την αρμενική υπόθεση και «ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς να απαιτήσουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει να στέλνει στρατιωτική βοήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Αζερμπαϊτζάν».

Το διακομματικό ψήφισμα το οποίο επιδιώκει η Κριστίνα, όντως ήρθε στο κογκρέσο πριν από λίγες ημέρες…

Βλέποντας την πύρινη δήλωση της στο περιθώριο των καλλιστείων, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τα δικά μας υπερπροβεβλημένα πρόσωπα δεν κάνει το παραμικρό για να υποστηρίξουν τα εθνικά δίκαια…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This