Πληροφορίες για νέο ρεσάλτο σε ισραηλινό δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Υεμένης

Οι σιτίτες αντάρτες Χούθι δεν έχουν αναλάβει επίσημα την ευθύνη της επίθεσης

Must Read

Επίθεση στα ανοιχτά της Υεμένης δέχτηκε σήμερα ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο, το οποίο και κατελήφθη από «άτομα που φορούσαν στρατιωτικές στολές», αποτελώντας το τελευταίο μιας σειράς από παρόμοια ιδιαίτερα ανησυχητικά περιστατικά στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή κατά τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάληψη έγινε στο δεξαμενόπλοιο «Central Park» που έπλεε στα ανοιχτά του λιμανιού του Άντεν, προσωρινής πρωτεύουσας της Υεμένης, με εμπορικό πλοίο που έπλεε σε κοντινή απόσταση να αναφέρει ότι το δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη». Με βάση ανακοίνωση της εταιρείας ασφάλειαςς των θαλάσσιων μεταφορών Ambrey, το εν λόγω δεξαμενόπλοιο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ.

«Το συμβάν πιθανότατα συνδέεται με κρατικούς παράγοντες», τόνισε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία που συνδέεται με το Ισραήλ και έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δεχθεί απειλές από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις είναι ενήμερες για το περιστατικό, πρόσθεσε, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει το αν επιχειρούν για να βοηθήσουν το απειλούμενο πλήρωμα.

Προχθές, Παρασκευή 24/11, ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούθι συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν σηκώσει drones και εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος, πολλοί από τους οποίους αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This