Βολές Ερντογάν κατά ΟΗΕ και ΗΠΑ – «Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ» το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών

Μετά το αμερικανικό βέτο για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Must Read

Νέα «πυρά» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά ΗΠΑ και ΟΗΕ. Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου σήμερα τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά έχει μετατραπεί σε «Συμβούλιο προστασίας του Ισραήλ». 

Ειδικότερα, μια ημέρα μετά το αμερικανικό βέτο σε ψήφισμα του εν λόγω οργάνου του ΟΗΕ, που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, για ανθρωπιστικούς λόγους, ο Ερντογάν κατήγγειλε σε ομιλία του, με ευκαιρία την 75ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι «από τις 7 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει μετατραπεί σε ένα Συμβούλιο για την προστασία και την υπεράσπιση του Ισραήλ».

«Το αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός απορρίπτεται μόνο από το βέτο των ΗΠΑ. Είναι αυτό δικαιοσύνη;», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας και συμπλήρωσε: «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε χώρες», εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία έχουν το δικαίωμα άσκησης βέτο, εκ των οποίων ένα είναι και οι ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε το αίτημά του για μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί», τόνισε.

«Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, αλλά χωρίς την Αμερική. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ με τα χρήματά τους και τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό. Κόιτα, Αμερική. Πόσα θα πληρώσετε για αυτό;», είπε ο Ερντογάν υπογραμμίζοντας πως: «Κάθε μέρα παραβιάζεται η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γάζα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παράλληλα με την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς.

Το σχέδιο ψηφίσματος που εκπονήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και υποστηρίχθηκε από σχεδόν 100 κράτη, υπερψηφίστηκε από 13 μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία επέλεξε την αποχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This