«Ματωμένα» Χριστούγεννα στην Λωρίδα της Γάζας: Σχεδόν 21.000 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου

Διάχυτος ο φόβος εξάπλωσης της σύρραξης

Must Read

«Ματωμένα» Χριστούγεννα εκτυλίσσονται στην Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται η πολεμική σύρραξη, με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς να ανακοινώνει σήμερα, μέσω πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 20.915 ανθρώπους, από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου.

Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται 241 άνθρωποι που σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και 382 που τραυματίστηκαν, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο έκανε επίσης λόγο για 54.918 τραυματίες.

Φόβοι εξάπλωσης του πολέμου

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι προειδοποιήσεις του Ιράν για «βαρύ τίμημα» καθώς κατηγορεί το Ισραήλ για τον θάνατο στρατηγού που βρισκόταν στη Συρία, προκαλώντας φόβο εξάπλωσης του πολέμου.

Πιο αναλυτικά, υψηλόβαθμος σύμβουλος των Ιρανών «Φρουρών της επανάστασης», υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν, σκοτώθηκε σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ σε κοντά στη Δαμασκό σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ θα δεχτει αντίποινα για τον θάνατο του Μουσαβί με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί να τονίζει πως το Ισραήλ «θα πληρώσει σίγουρα για αυτό το έγκλημα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι η χώρα του προέβη σε αντίποινα στο Ιράκ, την Υεμένη και το Ιράν για επιθέσεις που διαπράχθηκαν εναντίον της. «Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με πολλά μέτωπα και δεχόμαστε επιθέσεις από επτά θέατρα (επιχειρήσεων): Γάζα, Λίβανο, Συρία, Δυτική Όχθη, Ιράκ, Υεμένη και Ιράν. Έχουμε ήδη απαντήσει και αναλάβει δράση σε έξι από αυτά τα θέατρα», δήλωσε ενώπιον βουλευτών.

Δημοσίευμα για εθελοντική έξοδο αμάχων από τη Γάζα

Κι όλα αυτά, ενώ το βράδυ της Δευτέρας, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι «η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί, η Γάζα να αποστρατιωτικοποιηθεί και η παλαιστινιακή κοινωνία να αποριζοσπαστικοποιηθεί», τονίζοντας ότι αυτά είναι προϋποθέσεις».

Στη συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ τη Δευτέρα, ο Νετανιάχου είπε ότι ήταν έτοιμος να υποστηρίξει την εθελοντική μετανάστευση αμάχων έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ωστόσο, η Χαμάς απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για ένα τέτοιο σχέδιο ως «παράλογη». «Οι Παλαιστίνιοι “αρνούνται να απελαθούν και να εκτοπιστούν. Δεν μπορεί να υπάρξει εξορία και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παραμείνουμε στη γη μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This