Λωρίδα της Γάζας: Πρόταση-πλαίσιο της Αιγύπτου για τον τερματισμό της αιματοχυσίας

Σε «λάθος» οφείλεται το πολύνεκρο χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τους IDF

Must Read

Ένα σχέδιο τριών φάσεων προωθεί η Αίγυπτος για τον τερματισμό της πρωτοφανούς αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας, με την πρόταση-πλαίσιο που έχει ετοιμάσει να αφορά, μεταξύ άλλων, την κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο.

Οπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ενημέρωσης της Αιγύπτου Ντιάα Ρασουάν, μέχρι στιγμής η χώρα του δεν έχει λάβει απαντήσεις των ενδιαφερομένων πλευρών επί της πρότασης-πλαίσιο, και ότι μόλις τις λάβει, θα προβεί σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Η εν λόγω πρόταση αποτελεί απόπειρα «για την παρουσίαση απόψεων για την προσέγγιση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, σε μία προσπάθεια για τον τερματισμό της αιματοχυσίας των Παλαιστινίων και της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας έχουν δηλώσει ότι η πρόταση περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός κατά στάδια και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων από την Χαμάς και το Ισραήλ, αντίστοιχα. Σύμφωνα με αιγυπτιακή πηγή, έχει εγερθεί και το θέμα της διοίκησης της Γάζας μετά τη λήξη του πολέμου στην περιοχή.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

IDF: «Συγνώμη, λάθος»

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν σήμερα πως οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές την παραμονή των Χριστουγέννων στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 70 αμάχους, προκλήθηκαν από λάθος!

Ειδικότερα, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλέστηκαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι IDF λένε ότι λυπούνται για τους δεκάδες θανάτους και τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι στη Γάζα. Μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Kan news, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η χρήση λανθασμένου τύπου πυρομαχικών οδήγησε σε «εκτεταμένες παράπλευρες ζημιές», υποστηρίζοντας πως το περιστατικό διερευνάται περαιτέρω.

Με βάση το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές της 24ης Δεκεμβρίου, ο αριθμός τους, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This