«Ταφόπλακα» στις συνομιλίες για το Κυπριακό βάζει ο Τατάρ!

«Το σύνθημα ‘η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους’ πρέπει να ξεπεραστεί»

Must Read

«Αν αναλύσουμε σωστά το Κυπριακό διαπιστώνουμε πως το σύνθημα ‘η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους’ πρέπει να ξεπεραστεί».

Αυτές οι 17 λέξεις του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris, βάζουν τη σφραγίδα της ολοκληρωτικής παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία, τη «μητέρα πατρίδα του» και βάζουν τέλος σε οποιαδήποτε ελπίδα υπήρχε για πιθανή πρόοδο στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο Τατάρ υποστήριξε ακόμα ότι η κυριαρχική ισότητα που αξιώνει το κατοχικό καθεστώς, βρίσκει πρόσφορο έδαφος διεθνώς, θέλοντας έτσι να προεξοφλήσει ουσιαστικά το (αποτυχημένο) αποτέλεσμα των προσπαθειών που θα κάνει η νέα ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ στο μαρτυρικό νησί, Μαρία Κουεγιάρ.

«Της δώσαμε διορία έξι μηνών. Υπάρχει κοινό έδαφος για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, ή όχι; (…) Για να έχουμε κοινό έδαφος, πρέπει να έχουμε κυριαρχική ισότητα. Μέχρι να γίνει αποδεκτό αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι η πολιτική των δύο κρατών που προωθείται μαζί με την Τουρκία στο Κυπριακό «έχει κερδίσει περισσότερο έδαφος το 2023»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This