Ο πρόεδρος στο Τατζικιστάν καλεί τους πολίτες να προμηθευτούν τρόφιμα… λόγω κλιματικής αλλαγής!

Το 30% των κατοίκων υποφέρουν από υποσιτισμό

Must Read

Πρόσφατα, το Τατζικιστάν πέρασε στα προημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου, γράφοντας ιστορία σε ό,τι αφορά τα ποδοσφαιρικά του δρώμενα. Μία επιτυχία πάντως, που δεν μπορεί να αλλάξει στο άψε σβήσε τα δεινά που μαστίζουν την χώρα.

Παρά τις ενέργειες και την προσπάθεια για αισθητή πρόοδο -σε γενικό επίπεδο- που καταγράφεται στην χώρα, το ποσοστό υποσιτισμού παραμένει το πλέον υψηλό, εστιάζοντας σε όλη την κεντρική Ασία! Σύμφωνα εξάλλου, με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, το 30% των περίπου 9.000.000 κατοίκων υποφέρουν από υποσιτισμό.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, κάλεσε τον κόσμο να προχωρήσει σε προμήθειες με τρόφιμα… διετίας (!), εξαιτίας της κρίσης της κλιματικής αλλαγής.

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει προμήθειες μέχρι δύο χρόνων σε τρόφιμα», δήλωσε ο Εμομάλι Ραχμόν, προσθέτοντας: «Λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του κόσμου επιδεινώνεται, ο πληθυσμός αυξάνεται, όπως και οι διατροφικές ανάγκες. Οι πολίτες να προστατεύσουν την διατροφική ασφάλεια της χώρας».

Ο Ραχμόν, που βρίσκεται στην εξουσία από την διάλυση της ΕΣΣΔ κι έπειτα, συν τοις άλλλοις, κάλεσε επίσης τους συμπολίτες του να «πρασινίσουν την χώρα», να «εργαστούν σκληρά» και να «κάνουν αποτελεσματική χρήση του νερού και της γης»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This