Διαψεύδει το τουρκικό ΥΠΕΞ ότι τα F-16 δεν θα μπορούν να πετούν πάνω από το Αιγαίο

Τι συζητείται στην γείτονα για F-35 και αμερικανικούς όρους προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών

Must Read

Κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους διαψεύδεται από την Τουρκία η αποδοχή όρων και προϋποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών για την αγορά των F-16. Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και κυβερνητικές πηγές με διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν την απαγόρευση υπερπτήσεων στο Αιγαίο και τονίζουν: «Αδιανόητο να δέχθηκε ο Ερντογάν έναν τέτοιον όρο καθώς εάν ίσχυε, τότε τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας».

 

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι η Ουάσινγκτον έθεσε ως απαράβατο όρο για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών να μην μπορεί η Άγκυρα να τα χρησιμοποιήσει εναντίον οποιασδήποτε χώρας συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Την ίδια ωρα, έχει φουντώσει στην Τουρκία η συζήτηση για τα F-35 και ο συσχετισμός τους με τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

 

Εξάλλου, επικαλούμενος μυστικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προμήθεια των F-16 στην Τουρκία ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας ή άλλων συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Παρά την απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τον ελληνικό λαό για τις άριστες διμερείς σχέσεις και τις αγαθές προθέσεις της Άγκυρας, τουρκικές πηγές διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα και τις κενές υποσχέσεις του υπουργού Εξωτερικών.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα F16 κατά της Ελλάδας» ισχυρίστηκε ο Γεραπετρίτης

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ACTION24, η απάντηση της Άγκυρας ήρθε μέσω της εφημερἰδας Aksam, η οποία γράφει επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές:  «Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα και θα χρησιμοποιήσει τα F-16 όπου κρίνει εκείνη σκόπιμο».

«Η διαδικασία προχωρά θετικά. Υπάρχει 15ήμερη περίοδος ενστάσεων στο Κογκρέσο. Εάν δεν υπάρξει αντίρρηση από τα μέλη της Επιτροπής, το αίτημα για πώληση και εκσυγχρονισμό θα γίνει δεκτό χωρίς ψηφοφορία. Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση μέχρι στιγμής. Δεν πιστεύουμε ότι θα έρθει κάποια αντίρρηση στην συνἐχεια. Η διαδικασία φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί θετικά» συνεχἰζει η τουρκικἠ εφημερἰδα.

«Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία να δεχτεί κάτι τέτοιο; Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί. Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν» τονίζουν οι ίδιες πηγές στην Aksam.

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This