ΟΗΕ: Φιλοτουρκική έκθεση για την Κύπρο από τον Ύπατο Αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Must Read

Ντροπή και όνειδος για όλο τον δυτικό κόσμο αποτελεί η ετήσια έκθεση του ύπατου αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στην Κύπρο. Ο Φόλκερ Τουρκ, κάνοντας το μαύρο άσπρο και προκαλώντας τον ελληνισμό στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, που για πάνω από 50 χρόνια «ματώνει» από την παράνομη κατοχή της Βόρειας Κύπρου, τόλμησε να μιλήσει για δυσανάλογες διακρίσεις εις βάρος των Τουρκοκυπρίων.

Ο ύπατος αρμοστής, ξεπερνώντας κάθε όριο, μετατράπηκε στον εκπρόσωπο των Τούρκων εποίκων, του ψευδοκράτους του Τατάρ αλλά και του «σουλτάνου» Ερντογάν, χύνοντας δάκρυα για τους καταπιεστές αλλά όχι για τους καταπιεσμένους. Θα θέσει άραγε το ζήτημα αυτό η κυπριακή ή ελληνική κυβέρνηση ή θα κάνει ακόμα μία φορά πως δεν καταλαβαίνει τη φιλοτουρκική στάση που διατηρούν διεθνείς οργανισμοί μετά το «pressing» του Ερντογάν; Και, κυρίως, θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για επίλυση σε μια τέτοια βάση συζήτησης;

Συγκεκριμένα, στην ετήσια έκθεσή του στον ΟΗΕ ανέφερε ότι τα σημεία διέλευσης είναι ανεπαρκή, σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων και εμποδίζονται η ελεύθερη διακίνηση και οι επαφές μεταξύ των δύο κοινοτήτων! Και το θέμα δεν είναι πως του είπαν ότι υπάρχουν ουρές αυτοκινήτων, αλλά βρήκε και εξήγηση και λύση! Ανέφερε, ακόμη, πως οι Τουρκοκύπριοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στο «νότιο τμήμα της Κύπρου» και πως οι αιτήσεις ιθαγένειας για παιδιά Τουρκοκυπρίων που γεννήθηκαν σε μεικτούς γάμους (με έναν γονέα έποικο) και διαμένουν στο «βόρειο τμήμα της Κύπρου», συνεχίζουν να καθυστερούν ή να απορρίπτονται.

Διαπίστωσε επίσης «κοινωνικοοικονομική ανισότητα μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της ελληνοκυπριακής κοινότητας, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται, με την τουρκοκυπριακή κοινότητα να επηρεάζεται περισσότερο». Ωστόσο, το θέμα της τουρκικής κατοχής δεν αναφέρεται, παρά αναφέρει πως «η συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου συνεχίζει να εμποδίζει την πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους ανθρώπους σε όλο το νησί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This