Γάζα: Θερμές ευχαριστίες Μπάιντεν σε Χριστοδουλίδη για τον ανθρωπιστικό διάδρομο μέσω Κύπρου

Must Read

Η πολύτιμη συμβολή της Κύπρου στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης, έχει εκτιμηθεί δεόντως από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤNews στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ευχαρίστησε τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας για «τον ηγετικό ρόλο του, το όραμα και την αποφασιστικότητα του στην δημιουργία του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς την Γάζα» μέσω επιστολής, την οποία τού παρέδωσε ο προσωπάρχης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Κέρτις Ριντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος Μπάιντεν στέλνει τις «εγκάρδιες ευχαριστίες του για την συνεργασία και την αφοσίωση του προέδρου της Κύπρου στον σημαντικό αυτό σκοπό».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο συνεργάτης του Αμερικάνου προέδρου συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, στο πλαίσιο των διεργασιών και των διαβουλεύσεων για την προώθηση της πρωτοβουλίας της Κύπρου. Αύριο Τετάρτη, ο Κέρτις Ριντ θα έχει συνάντηση και με τον Κύπριο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνο Κόμπο.




Προετοιμασίες για αποστολή δεύτερου πλοίου από τη Λάρνακα

Ένα δεύτερο πλοίο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα είναι έτοιμο σύμφωνα και με τα πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι για την αναχώρησή του υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, «ακόμα και οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες θα πρέπει να είναι ευνοϊκές».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το εν λόγω πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει εντός των επομένων ημερών. Αναφερόμενος δε στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μεθαύριο, Πέμπτη 21η Μαρτίου, με εκπροσώπους από 40 κράτη για τον απαραίτητο συντονισμό που επιβάλλεται, ούτως ώστε να είναι δυνατό η βοήθεια να φτάνει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, να εντατικοποιηθεί και να αυξηθεί η ροή της, αλλά και να διασφαλιστεί η συνεχής ροή.

«(Η συνάντηση) θα γίνει σε επίπεδο τεχνοκρατών», διευκρίνισε ο κ. Λετυμπιώτης και πρόσθεσε πως «θα αφορά την ανταλλαγή απόψεων, ως προς την υλικοτεχνική υποστήριξη που θα μπορεί το κάθε κράτος να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. Τα μεγέθη της ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζεται ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα είναι τέτοια, που χρειάζεται η συμβολή πολλών κρατών».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This