Πρόκληση Τατάρ μπροστά στον «άφωνο» Γκουτέρες: «Δεν θα εγκαταλείψουμε την εθνική μας ταυτότητα»!

Άχνα δεν έβγαλε ο ΓΓ του ΟΗΕ, παρά τα ψηφίσματα για την εισβολή στην Κύπρο!

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Άγκυρας για επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους με τους διεθνείς οργανισμούς να παίζουν ξεκάθαρα το παιχνίδι της Τουρκίας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμη και τα δικά τους ψηφίσματα, όπως κάνει ο ΟΗΕ.

Ο Ερσίν Τατάρ, μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, έγινε ακόμη πιο προκλητικός δίνοντας στη δημοσιότητα όσα είπαν μεταξύ τους.

Έτσι ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους ανέφερε στον Γκουτέρες πως δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν και θα συνεχίσουν με τη νέα τους πολιτική και πως αν υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, θα γίνει με ελεύθερη διαπραγμάτευση και θα είναι συμφωνία που θα τεθεί σε εφαρμογή με τη συγκατάθεση όλων! Δηλαδή των θυτών και των θυμάτων, κατά την πάγια τακτικής της Τουρκίας.

Είπε ακόμη στον Γκουτέρες ότι δεν θα εγκαταλείψουν την… εθνική τους ταυτότητα υποκύπτοντας σε «εμπάργκο, απομόνωση και πιέσεις», δεν πρόκειται να γίνουν «μπάλωμα» της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια συνταγματική τροποποίηση, έστω και αν αυτή μοιάζει με ομοσπονδία, και θα πρέπει να δουν το θέμα με έναν… τρόπο δίκαιο και συμβιβαστικό!

Είχε δε το θράσος να μιλήσει για «δικαιοσύνη και την ανάγκη άρσης των εμπάργκο και της απομόνωσης» και τού υπενθύμισε τις υποσχέσεις που δόθηκαν στο Σχέδιο Ανάν «αλλά δεν τηρήθηκαν»! Το ότι μιλάνε οι Αττίλες για… δικαιοσύνη, ούτε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο δεν μπορεί να εκληφθεί!

Άκρως προκλητική και η στάση του Γενικού Γραμματέα που αντιμετώπισε τον Ερσίν Τατάρ με… κατανόηση και του απάντησε πως «δεν θα αναγκάσουν τις δυο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία με πιέσεις και ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία με τη δική τους βούληση»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This