Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Must Read

Του Απόστολου Αποστόλου*

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση ΙράνΙσραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του ζητήματος, πολλαπλασιάζουν τον τρόμο και τον πανικό, ακούγοντας μάλιστα από τους ειδικούς-ανίδεους της τηλεοπτικής σπηλαιόβιας έμπνευσης, ότι ακόμη και πύραυλος από το Ιράν θα φθάσει στην Αθήνα και θα κτυπήσει ισραηλινό στόχο.

Βλέπετε οι ξεκαρδιστικές καρικατούρες της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής ανάλυσης με τα ανεκδοτολογικά soundtrack του πολέμου μαστιγώνουν τα αφτιά των τηλεθεατών και ναρκώνουν το μυαλό τους, με τα μποφόρ της παραφροσύνης τους.

Στο σύνολο τους οι ειδικοί-ανίδεοι σεναριολόγοι με τους πυρπολημένους εγκεφάλους τους, αδυνατούν να κατανοήσουν τα γεγονότα και την έννοια του πολέμου. Καλό θα ήταν πριν προβαίνουν σε αναλύσεις να γνωρίζουν τι είναι σήμερα ο πόλεμος. Είναι το θανάσιμο παιχνίδι της Ιλιάδος του Ομήρου, όπου ο θάνατος γιορταζόταν με τραγούδια; Είναι η στρατιωτική στόχευση, η οποία λειτουργεί σύμφωνα με έναν επαναλαμβανόμενο ρυθμό μάχης (Clausewitz);

  • Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This