Συνάντηση Φιντάν με Χανίγια στο Κατάρ – Ύμνοι Χαμάς σε Ερντογάν για το παραλήρημα κατά Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος το χαρακτήρισε κράτος τρομοκράτη που προβαίνει σε γενοκτονία

Must Read

Ενισχύονται οι δεσμοί της Τουρκίας με την Χαμάς προϊούσης της κρίσης στην Μέση Ανατολή και της διαφαινόμενης περιφερειακής ανάφλεξης. Την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, είχε συνάντηση στην Ντόχα με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της παλαστινιακής οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, και τους συνεργάτες του.

Ο Φιντάν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς εξήρε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του αναφορικά σχετικά με την υπεράσπιση των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ.

«Θεωρούμε πολύτιμη την στάση του αδελφού προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία και την απελευθέρωση της γης του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Επισημαίνει, δε, ότι εκτιμά και αισθάνεται υπερηφάνεια για την δήλωση Ερντογάν πως η Χαμάς είναι ό,τι ήταν οι τουρκικές δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ στην διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου.

Κατά την σημερινή του ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Ως Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη και αν μείνω μόνος, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον παλαιστινιακό αγώνα και να είμαι η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού όσο ο Θεός μου δίνει ζωή. Ας το ακούσει όλος ο κόσμος».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος τρομοκράτη, που προβαίνει σε γενοκτονία: «Το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ διαπράττει μια απάνθρωπη γενοκτονία τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου. Με την άνευ όρων υποστήριξη που λαμβάνει από τη Δύση, το Ισραήλ κάνει αλόγιστα μια σφαγή που έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ντροπή» είπε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας την η φραστική επίθεσή του κατά του Ισραήλ υπερτόνισε: «Σκότωσαν 14.000 παιδιά, έχουν ήδη ξεπεράσει τον Χίτλερ. Θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης κάτω από όλες τις συνθήκες, σε πείσμα όσων δεν βλέπουν τον θάνατο 14.000 αθώων παιδιών και προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια του Ισραήλ λέγοντας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This