Novo Nordisk: Δύο φωτιές σε μία εβδομάδα σε εγκαταστάσεις του φαρμακευτικού κολοσσού που βγάζει το Ozempic

Must Read

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε κτήριο γραφείων στην Κοπεγχάγη, που ανήκει στον μεγάλο φαρμακευτικό όμιλο Novo Nordisk, κατασκευαστή των φαρμάκων Ozempic και Wegovy.

Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες του 2023 είχε προκληθεί σάλος από την υπερχορήγηση του Ozempic, ενός φαρμάκου για το διαβήτη τύπου 2, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως και για απώλεια βάρους, με τους επιστήμονες να έχουν ηχήσει πολλές φορές καμπανάκια κινδύνου για παρενέργειες.

«Είναι μια τεράστια φωτιά. Έχουμε περίπου 100 πυροσβέστες στο σημείο», δήλωσε ο Μάρτιν Σμιθ, επικεφαλής επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κοπεγχάγης και πρόσθεσε ότι το κτήριο εκκενώθηκε.

Ο Σμιθ είπε ότι η φωτιά ξέσπασε σε ένα κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και επεκτάθηκε στην οροφή ενός παρακείμενου κτηρίου γραφείων που ανήκει επίσης στην εταιρεία στο Bagsvaerd, στο βόρειο τμήμα της ευρύτερης Κοπεγχάγης.

Μεγάλα νέφη γκρίζου καπνού ήταν ορατά από σχεδόν 30 μίλια μακριά, μετέδωσε το δανικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

«Η πυροσβεστική είναι παρούσα και η διαδικασία κατάσβεσης της πυρκαγιάς αναμένεται να διαρκέσει μερικές ώρες», ανέφερε σε δήλωση της η εταιρεία.

«Ο καπνός δεν είναι τοξικός και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς», πρόσθεσε η Novo Nordisk.

Δεύτερη φωτιά σε μία εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πυρκαγιά σε μια άλλη υπό κατασκευή τοποθεσία της Novo Nordisk, στο Κάλουντμποργκ, η οποία όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, δεν είχε καμία επίδραση στην παραγωγή φαρμάκων.

Το Κάλουντμποργκ βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του Σγιέλαν, του μεγαλύτερου νησιού της Δανίας, στην απέναντι, ανατολική πλευρά του οποίου βρίσκεται η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη.

Από τη σημερινή φωτιά στο Bagsvaerd

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This