Τι πας να υπογράψεις με τον Ζελένσκι, Κυριάκο Μητσοτάκη;

Must Read

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής από την Ισπανία, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για το τι προτίθεται να κάνει ο Μητσοτάκης με την περιβόητη διμερή συμφωνία ασφαλείας που ανακοίνωσε το Κίεβο και η Αθήνα ουδέποτε διέψευσε.

Πριν από λίγο λοιπόν, έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία υπέγραψε αντίστοιχη διμερή συμφωνία ασφαλείας με την Ισπανία, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και την αποστολή αντιαεροπορικών συστημάτων Πάτριοτ στο Κίεβο!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η Ισπανία θα παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ το 2024 και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2027!

Το φετινό πακέτο του 1 δις, θα περιλαμβάνει υποστήριξη αεράμυνας για να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις, όπως διευκρίνησε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στις 27 Μαΐου, η ισπανική εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας θα περιλαμβάνει πάνω από δώδεκα αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot και 19 μεταχειρισμένα γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4 καθώς και άλλα ισπανικά όπλα.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρότατα ερωτηματικά για την συμφωνία που προτίθεται να υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι. Όχι μόνο δεν υπάρχει διάψευση στην επίσημη ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, η οποία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη διμερής συμφωνία είναι προ των πυλών, αλλά δεν έχει διαψευστεί ούτε το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής, την επόμενη μέρα της ουκρανικής ανακοίνωσης, το οποίο κάνει αναφορά για Πάτριοτ αλλά και S-300!

Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης να καταστρέψει την ελληνική αεράμυνα την ώρα που η τουρκική απειλή είναι σοβαρότερη από ποτέ και ο Ερντογάν πέρασε νόμο ο οποίος του επιτρέπει να κηρύξει άμεσα τον πόλεμο σε τρίτη χώρα, χωρίς καν να ενημερώσει το υπουργικό του συμβούλιο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This