Πέμπτη 17/6/2021

Τρόμος στη Μόσχα – Άγνωστοι προειδοποίησαν τις Αρχές για βόμβα σε έξι εμπορικά και πέντε δικαστήρια

Χαμός έχει προκληθεί στη Μόσχα μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βομβών σε έξι εμπορικά κέντρα στη Μόσχα και σε πέντε δικαστήρια της περιφέρειας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, πηγή της ρωσικής Αστυνομίας υπογράμμισε πως: «Δεχθήκαμε ανώνυμες απειλές εναντίον έξι εμπορικών κέντρων, στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κατευθύνονται επιτόπου για να ελέγξουν τις πληροφορίες αυτές και να ερευνήσουν τους χώρους.

Ο αριθμός των δικαστηρίων που έχουν δεχθεί απειλές για βόμβα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τις ανώνυμες πληροφορίες, εκρηκτικά έχουν επίσης τοποθετηθεί στα Περιφερειακά Δικαστήρια Χοροσέφσκι και Σαβιολόφσκι».

Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «σαρώνουν» τα κτίρια για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των τηλεφωνημάτων.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν τρία μαιευτήρια στη Μόσχα δέχθηκαν σήμερα παρόμοιες απειλές για βόμβα και εκκενώθηκαν.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο δίμηνο, άγνωστοι στέλνουν email για βόμβες σε δικαστήρια, σχολεία, εμπορικά κέντρα και άλλες εγκαταστάσεις και κτίρια τόσο στη Μόσχα όσο και την Αγία Πετρούπολη, την Περιφέρεια του Λένινγκραντ και άλλες ρωσικές περιφέρειες, χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί σε κάποια εκ των περιπτώσεων εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Δείτε επίσης: «Έφυγε» από την ζωή ο πατέρας του Ντουέιν Τζόνσον

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ