Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός, συνεχίζει να σκοτώνει! 123 νεκροί χθες στην Κίνα, πρώτος θάνατος και στην Ιαπωνία

Must Read

Την φονική του δράση εξακολουθεί ο κορωνοϊός COVID-19, με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας να ανακοινώνει ότι άλλοι 123 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη στη χώρα, ενώ τον πρώτο της νεκρό θρήνησε και η Ιαπωνία εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας  ανήλθε σε 1.380. Aρχικά, οι νεκροί που είχαν ανακοινωθεί ήταν 1.491. αλλά διαπιστώθηκε πως είχαν γίνει διπλές καταχωρήσεις σε κάποιους κι έτσι οι νεκροί… μειώθηκαν.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν σε όλη την ηπειρωτική Κίνα 5.090 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, γεγονός που αυξάνει σε 65.247 το σύνολο των κρουσμάτων. Ελπιδοφόρο, βέβαια, είναι το γεγονός πως 7.099 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Πρώτος νεκρός και στην Ιαπωνία

Μια γυναίκα στα 80 της πέθανε χθες Πέμπτη, αφού ασθένησε από τον νέο κορωνοϊό, στη νομαρχία Καναγκαουά, που συνορεύει με το Τόκιο.

Στο μεταξύ η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε το μεγαλύτερο άλμα στα κρούσματα του κορωναϊού μέσα σε μια ημέρα, καθώς υπάρχουν οκτώ νέα κρούσματα που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 58.

Η Ιαπωνία επιβεβαιώνει τον πρώτο θάνατο από την επιδημία του κορωνοϊού

Όλα τα νέα κρούσματα συνδέονται με προηγούμενα, σύμφωνα με το υπουργείο. Από τους 58 επιβεβαιωμένους ασθενείς που έχουν αναφερθεί, 15 έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο ενώ επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πίνακας θυμάτων κορωνοϊού

Σανγκάη: Νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Η πόλη της Σανγκάης εξέδωσε νέα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις ξένες εταιρίες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση του κορωναϊού.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση 28 μέτρων υποστήριξης, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων, που είχαν ρόλο στην μάχη κατά της επιδημίας του κορωναϊού, μέσω της μείωσης ή της εξαίρεσης καταβολής ενοικίων ή της εισαγωγής φορολογικών ελαφρύνσεων, ώστε και οι ξένες επιχειρήσεις να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τις κινεζικές.

Πεκίνο: Τι θα γίνει με την τροφή των Κινέζων

Το Πεκίνο θα εξακολουθήσει να ενισχύει τη διάθεση της αγροτικής παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωναϊού, σύμφωνα με ένα επίσημο κείμενο της κυβέρνησης.

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για την αύξηση της παραγωγής, την μεταφορά των προϊόντων, αλλά και τον έλεγχο της ποιότητας των λαχανικών, των δημητριακών, αλλά και του κρέατος, των αυγών και του γάλακτος, όπως και άλλων αγροτικών και και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This