Ανταρσία σε πολλές ιταλικές φυλακές μετά την απαγόρευση επισκέψεων λόγω κορωνοϊού – Έξι κρατούμενοι νεκροί

Must Read

Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν έως τώρα κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων, που ξέσπασαν από χθες σε ιταλικές φυλακές, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι αναστέλλονται οι επισκέψεις των συγγενών των κρατουμένων στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο επικεφαλής της ιταλικής διοίκησης σωφρονιστικών ιδρυμάτων, Φραντσέσκο Μπαζεντίνι, δήλωσε πως τρεις έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε φυλακή στη Μόντενα και τρεις άλλοι αφού μεταφέρθηκαν απ’ αυτή τη φυλακή.

«Υπήρξε σειρά εξεγέρσεων σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Μπαζεντίνι. Βίντεο που μεταδόθηκαν από την ιταλική τηλεόραση έδειχναν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έξω από τη φυλακή, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, μάλιστα, ανακοίνωσε πως πυρκαγιές ξέσπασαν σε φυλακές, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Δείτε επίσης: Χαστούκι της προέδρου της Κομισιόν στον Ερντογάν: «Πάρε τους μετανάστες απ’ τα σύνορα της Ελλάδας»

Επίσης, το συνδικάτο των δεσμοφυλάκων Sappe ανακοίνωσε πως δύο δεσμοφύλακες πιάστηκαν όμηροι από τους κρατουμένους στη Παβία της βόρειας Ιταλίας και απελευθερώθηκαν έπειτα από επιδρομή που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει θέσει ουσιαστικά σε καραντίνα μεγάλο μέρος του εύπορου βορρά της, που βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός που μέχρι χθες είχε σκοτώσει 366 ανθρώπους.

«Μετά τις τροποποιήσεις που υιοθέτησε η κυβέρνηση για τις επισκέψεις στις φυλακές μεταξύ κρατουμένων και των οικογενειών τους εξαιτίας του κορωνοϊού, διεξάγονται διαμαρτυρίες των κρατουμένων» σε τέσσερις φυλακές, ανακοίνωσε το συνδικάτο των σωφρονιστικών υπαλλήλων (Osappa).

«Στη Μοντένα η εξέγερση ήταν ιδιαίτερη βίαιη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας κρατούμενος», ανακοίνωσε η ένωση συγγενών κρατουμένων Antigone, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του θανάτου του.

«Είχαμε ήδη προειδοποιήσει για την όξυνση της έντασης στις φυλακές και για το γεγονός ότι ενδέχεται να καταλήξει σε τραγωδία», πρόσθεσε η ένωση.

Στη φυλακή της Μοντένα τραυματίστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και περίπου 20 μέλη του προσωπικού χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο των φυλακών, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

«Οι κρατούμενοι κατάφεραν να κλειστούν σε έναν χώρο και να αρπάξουν όπλα», δήλωσε ο Τζιοβάνι Μπαπτίστα Ντουράντε, γενικός γραμματέας του Sappe, ενός άλλου συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του στη φυλακή της Μοντένα, το κτίριο «έχει καταστραφεί εντελώς».

Στη φυλακή Φροσινόρε, νότια της Ρώμης, περίπου εκατό κρατούμενοι κλείστηκαν σε χώρο του κτιρίου και η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει, για να αποκαταστήσει την τάξη. Οι κρατούμενοι παρουσίασαν έναν κατάλογο με αιτήματα, ανάμεσά τους και τη συνέχιση του επισκεπτηρίου και προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τη διεύθυνση των φυλακών, μετέδωσε το Ansa.

Στη φυλακή Τόρε ντελ Γκάλο, στην Παβία, οι κρατούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απελευθέρωσαν δεκάδες άλλους φυλακισμένους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα! Στα 73 συνολικά – Ποια προληπτικά μέτρα ανακοινώθηκαν

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This