Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα! Στα 73 συνολικά – Ποια προληπτικά μέτρα ανακοινώθηκαν

Must Read

Τα 73 έχουν φτάσει τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρας μας, μετά και τα επτά νέα , όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα 6 από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο υιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Δείτε επίσης: Κατά περίπτωση το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
• Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.
• Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές
• Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This