Τρίτη 22/6/2021

Σοφία Φιλιππίδου: «Πολλές φορές βάζω τον εαυτό μου στη θέση του κακοποιητή μου» (video)

«Δέχθηκα στη ζωή μου από μικρό παιδί...»

H Σοφία Φιλιππίδου είναι μία καταξιωμένη ηθοποιός η οποία έχει στο ενεργητικό της δεκάδες συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές.

H ίδια μάλιστα είναι και συγγραφέας. Μέσα από τα βιβλία της έχει εκφραστεί για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που είχε δεχθεί στο παρελθόν.

H γνωστή ηθοποιός βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν κατακλύσει το χώρο του θεάματος.

«Το #metoo είναι κίνημα για το οποίο πρέπει να μιλάμε. Έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Δυστυχώς έσκασε στον χώρο μας και στον αθλητισμό. Οφείλουμε συγχαρητήρια σε όσους μίλησαν. Είναι ήρωες. Πρέπει να τους στηρίζουμε και να τους ενθαρρύνουμε. Ηρωικό πράγμα να μιλάει κάποιος για την κακοποίηση ή τον βιασμό που υπέστη», είπε χαρακτηριστικά για τα θύματα.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα κακοποίησης και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.

«Δέχθηκα στη ζωή μου από μικρό παιδί και αργότερα στο χώρο μου, κάτι που θα λέγαμε κακοποίηση, έχω αναφερθεί στα κείμενά μου και στο βιβλίο μου. Δεν θέλω να τα δίνω στο πιάτο. Μ’ αρέσει να τα κάνω τέχνη. Αν ανατρέξετε σε κείμενα ή συνεντεύξεις μου, αναφέρομαι σε κακοποιητικές συμπεριφορές που υπέστην, σε bullying. Μου φέρνει αμηχανία να μιλάω για αυτά. Έκανα τόσα πράγματα επαγγελματικά που είναι άδικο να σταθώ στο πόσο δύσκολο είναι να σταθεί στον χώρο αυτό

Από την μεριά μου, πολλές φορές βάζω τον εαυτό μου στη θέση του κακοποιητή μου. Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιος κακοποιεί ή κάνει bullying. Κατάφερα από αυτό που έπαθα να κάνω τέχνη. Πάει να πει ότι τα επεξεργάστηκα, τα θεώρησα κομμάτι της δουλειάς μου, και μέσα από αυτά να πάω πιο πέρα από αυτά. Καλύτερα να μιλάω για αυτά που έκανα επαγγελματικά»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ