Απούσα η Μαρί Σαντάλ από το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά

Must Read

Με μια εκκωφαντική απουσία, αυτή της Μαρί Σαντάλ, τελέστηκε χθες το μνημόσυνο του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, σε μια λιτή τελετή, με την παρουσία μόνο της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας και χωρίς κανέναν προσκεκλημένο.

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο Τατόι από τον μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και διήρκεσε δέκα λεπτά, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του εκλιπόντος Κωνσταντίνου. Ο δίσκος με τα κόλλυβα στο τραπέζι του Ιερού Ναού της Αναστάσεως, στον λόφο Κατσιμίδι ήταν φτιαγμένος για σαράντα άτομα. Πάνω είχε το όνομα του εκλιπόντος Κωνσταντίνου, χωρίς οικόσημα και βασιλική σφραγίδα, όπως είχε γίνει και στο σαρανταήμερο μνημόσυνο.

Η Αννα Μαρία με τον πρίγκιπα Παύλο

Θηριώδη τζιπ και κόλλυβα

Με δύο Range Rover, ένα λευκό και ένα μαύρο, προσήλθαν στον χώρο της εκκλησίας της Αναστάσεως Τατοΐου οι πρίγκιπες Νικόλαος και Φίλιππος, συνοδευόμενοι από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Τελευταίος, σε πολυτελές αμάξι με κίτρινες βρετανικές πινακίδες, προσήλθε ο διάδοχος του εκλιπόντος Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Παύλος, χωρίς όμως τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.

Το γεγονός της απουσίας της σχολιάστηκε εντόνως και υπήρξε αντικείμενο συζήτησης των δημοσιογράφων που περίμεναν υπομονετικά έξω από το γαλλικό εστιατόριο στην Κηφισιά στο οποίο παρετέθη γεύμα αμέσως μετά το μνημόσυνο!

Η «Espresso», που ήταν εκεί, ρώτησε τον πρίγκιπα Παύλο σχετικά με την απουσία της συζύγου του, όμως εκείνος αρκέστηκε σε μία λέξη «Ευχαριστώ», χωρίς να θέλει να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. Ενδεχομένως υπήρχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις οι οποίες δεν της επέτρεψαν να παραστεί στην Ελλάδα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα είναι παρούσα στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στο κάστρο Ουίνδσορ, στο τέλος του μήνα, υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρόλου.

Νίνα Φλορ και πρίγκιπας Φίλιππος

Το γεύμα, όπως προαναφέραμε, δόθηκε στο γαλλικό εστιατόριο Blue Pine της Κηφισιάς, το οποίο υποδέχτηκε την οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου κεκλεισμένων των θυρών. Κατά την έξοδο των μελών της οικογένειας η «Εspresso» συνάντησε τον πρίγκιπα Νικόλαο και του απηύθυνε το ερώτημα για ποιο λόγο διοργανώθηκε το μνημόσυνο κεκλεισμένων των θυρών. Το στιγμιότυπο αυτό κατέγραψε μόνο η κάμερα της πρωινής εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου», που παρουσιάζει η Ελένη Τσολάκη στο Open, όμως εκείνος μάς ευχαρίστησε, αποφεύγοντας την απάντηση.

Τατιάνα Μπλάτνικ
Πρίγκιπας Νικόλαος

Εξαιρετικά ευγενική και συγκινημένη υπήρξε η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αννα Μαρία, η οποία συνοδευόταν από τον μεγάλο της γιο, πρίγκιπα Παύλο, επιβιβαζόμενη στο μεγάλο τζιπ με τις κίτρινες πινακίδες. Η βασίλισσα Σοφία και η αδερφή της αναχώρησαν με ξεχωριστό βαν, με μαύρα τζάμια, προκαλώντας αναστάτωση και σύγχυση στις κάμερες, ενώ υπήρχε διακριτική ομάδα ασφάλειας από άνδρες και γυναίκες σεκιούριτι.

Η βασίλισσα Σοφία
Η Ειρήνη
Η Θεοδώρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This