Δάφνη Καραβοκύρη: «Η νευρική ανορεξία είναι μεν μια μορφή αυτοτιμωρίας αλλά έχει μέσα της μια ηδονή»

«Ο λόγος που μίλησα για τη νευρική ανορεξία που πέρασα ήταν για να μου φύγει λίγο ο φόβος. Ο φόβος ότι έχω στιγματιστεί από αυτό» είπε για το πρόβλημά της

Must Read

Η Δάφνη Καραβοκύρη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τη μάχη που έδωσε στο παρελθόν με τη νευρική ανορεξία καθώς και για τη μητέρα της η οποία έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.

«Ο λόγος που μίλησα για τη νευρική ανορεξία που πέρασα ήταν για να μου φύγει λίγο ο φόβος. Ο φόβος ότι έχω στιγματιστεί από αυτό. Θεώρησα ότι αν το μοιραστώ, θα ανοίξουν κι άλλα στόματα, θα ανοίξουν κι άλλες ψυχές και δεν θα αισθάνομαι κι εγώ τόσο μόνη μου» είπε αρχικά η δημοσιογράφος. 

 
Και συνέχισε: «Το πρόβλημα με τη νευρική ανορεξία το συνειδητοποίησε ο μπαμπάς μου για μένα. Ήταν πολύ προσεκτικός στην προσέγγισή του, γιατί δεν ήθελε να με τρομάξει. Εάν με τρόμαζε, μπορεί να είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Μπήκα στο νοσοκομείο, αλλά νομίζω ότι με βοήθησε πάρα πολύ η ηρεμία, με την οποία το διαχειρίστηκε»

 
Όσο για τη μητέρα της, είπε: «Η αιτία πίσω από όλα αυτά ήταν ότι στη μαμά μου έτυχαν άσχημα χαρτιά στην τράπουλα της ζωής. Υπήρχε μια αρκετά άσχημη ατμόσφαιρα στο σπίτι, οπότε ήθελα με τον τρόπο μου να τους πω ότι “γεια σας, είμαι κι εγώ εδώ και δεν περνάω πολύ ωραία, πονάω”. Αυτό κατάλαβα αργότερα μέσω της ψυχοθεραπείας».

«Υπήρχαν μέρες που δεν έτρωγα τίποτα, όπως πάρα πολύς κόσμος. Αυτή η μορφή αυτοτιμωρίας έχει μια ηδονή μέσα της. Όταν λέω τιμωρία, εννοώ ότι οι γονείς σου μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στο σπίτι, αλλά είσαι τόσο μικρός που δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με εσένα. Νομίζεις ότι φταις εσύ» πρόσθεσε.

Για τη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει η μητέρα της δήλωσε: «Η σχέση μας σήμερα είναι καλή. Έχουμε έρθει πάλι κοντά. Δίνει κι εκείνη τις δικές της μάχες. Όταν νοσείς από μια ψυχική νόσο όπως η διπολική διαταραχή, δεν έχεις πολλές επιλογές. Κάπου σε ορίζει και δεν το ορίζεις εσύ. Με φαρμακευτική αγωγή, τα πράγματα ηρεμούν λίγο, στρογγυλεύουν οι γωνίες. Έχω συγχωρήσει τη μητέρα μου, δεν νομίζω ότι της κράτησα ποτέ κακία. Περισσότερο είχα παράπονο κι απορία, παρά κακία. Ποια είμαι εγώ να κρίνω δύο ανθρώπους που φέρανε στον κόσμο ένα παιδί; Δεν έχω κανένα δικαίωμα να το κάνω».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This