Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Θα ξηλωθούν εκεί στον ΣΚΑΪ! Έπεσε «καμπανιά» για το Big Brother

Θα βγάλουν... δίσκο για να μαζέψουν τα 150 χιλιάδες ευρώ;

Ο ΣΚΑΪ καλείται να πληρώσει το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο αφορά σε πρόστιμα που επέβαλλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξαιτίας δυο περιστατικών που συνέβησαν στο σπίτι του Big Brother και είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Το πρώτο περιστατικό αφορά στον παίκτη -ο οποίος αποβλήθηκε τελικά από το Big Brother- και είχε κάνει λόγο για βιασμό συνομιλώντας με τα αδέρφια Βαρουξή. Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό προβλήθηκε μόνο διαδικτυακά, ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς τα όσα ανέφερε ο παίκτης προωθούσαν την «κουλτούρα του βιασμού».

Το ΕΣΡ τιμώρησε τον ΣΚΑΪ με ποινή 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν έντονο καυγά που έγινε στο σπίτι του Big Brother και μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Κεχαγιά και τον Χρήστο Βαρουξή.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο ΣΚΑΪ καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».

Ο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι το ΕΣΡ δεν είναι αρμόδιο να προχωρήσει σε έλεγχο της πρώτης περίπτωσης γιατί μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά, αλλά ο συγκεκριμένος ισχυρισμός απορρίφθηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ