Σάββατο 31/7/2021

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ (video)

Για λόγους παρηγοριάς περιμένουν έξω από τις ΜΕΘ οι ασθενείς

Έκπληξη και μεγάλα ερωτήματα προκάλεσε στους τηλεθεατές της ΕΡΤ το ρεπορτάζ για τους διασωληνωμένους με πρόχειρους αναπνευστήρες σε απλές κλίνες.

Η κρατική τηλεόραση τη στιγμή που τα νοσοκομεία της Αττικής εκμπέμπουν SOS με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταγγέλει ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ, με αποτέλεσμα ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό να περιμένουν να αδειάσει κάποια θέση. Ο υψηλός αριθμός των διασωληνωμένων προκαλεί τρόμο και αναγκάζει τους λοιμωξιολόγους να «σπρώξουν» την ήδη υπάρχουσα παράταση για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων, στην ΕΡΤ κάνουν λόγο για… παρηγορητική προχειρότητα.

Για… παρηγοριά

Η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης αναφέρει ότι η απάντηση που έλαβε για τους ασθενείς που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, σε απλές κλίνες, είναι ότι πρόκειται για λόγους… παρηγοριάς! «Όταν κάποιος μένει πάνω από 24 ώρες σε έναν απλό θάλαμο αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν επρόκειτο να διασωληνωθεί λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρωτόκολλα, αλλά τώρα διασωληνώνεται αν πάσχει από κορωνοϊό για παρηγορητικούς λόγους» δήλωσε η δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους πριν προλάβουν να βρουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ