Τι γίνεται με το ΕΣΡ; Αρνείται να βγάλει την τυπική οδηγία για τις εκλογές!

Ο πρόεδρος του αρνήθηκε με το «κουφό» επιχείρημα ότι ποτέ δεν έχει βγει!

Must Read

Από το ένα σφάλμα στο άλλο εμπίπτει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με την διοίκηση να μην ξέρει, προφανώς, πως να κάνει τη δουλειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στην ολομέλεια του Συμβουλίου τέθηκε το ζήτημα να εκδοθεί η οδηγία η οποία βγαίνει κάθε φορά κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι αντικειμενικά και αμερόληπτα και να μεταδίδουν όσα αφορούν τις εκλογές με ισοτιμία όπως επίσης να μην διαφημίζουν συνδυασμούς υποψηφίων.

Πρόκειται για μια οδηγία απολύτως τυπική η οποία βγαίνει κάθε φορά.

Όμως, αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΕΣΡ αρνήθηκε να την εκδώσει. 

Ποιο ήταν το απολύτως «κουφό» του επιχείρημα; Ότι δεν έχει βγει ποτέ! Κ’ ας του υπενθύμισαν ότι σε όλες τις προεκλογικές περιόδους βγάζει τέτοιες οδηγίες το ΕΣΡ (και το 2019) εκείνος ήταν ανένδοτος!

Ένα είναι σίγουρο: η τωρινή διοίκηση του ΕΣΡ, αυτή μετά το 2019, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο πρέπει να είναι η χειρότερη και όσοι δημοσιογράφοι συμμετέχουν σε αυτή θα έπρεπε να «σηκώσουν κεφάλι» είτε να παραιτηθούν αλλά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.

Οι παρεμβάσεις του ΕΣΡ το τελευταίο χρονικό διάστημα όταν η Ελλάδα συγκλονίζεται από υποθέσεις, σκάνδαλα και τραγωδίες ήταν τελείως… άκυρες ή απλά ανύπαρκτες. 

Όπως αυτή που έκανε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη όταν ζήτησε από τα κανάλια να αποφύγουν να παίζουν εικόνες της τραγωδίας και να προσέξουν πώς παρουσιάζουν το πρωτοφανές δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς!

Αλλά και οι μη παρεμβάσεις του είναι παροιμιώδεις όπως όταν το πανελλήνιο συγκλονιζόταν από την υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό και το Συμβούλιο όταν κανάλια και ιστοσελίδες οργίαζαν κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου βγάζοντας μόνο μια ανακοίνωση λίγων γραμμών στην οποία αναφερόταν «απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση περιστατικών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ανήλικου»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This