Ανατριχίλα με όσα έγραφαν οι «μαϊμού αρθρογράφοι» του Protagon για τον Μητσοτάκη

Αποθέωναν τον Μητσοτάκη και κατακεραύνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ οι... ανύπαρκτοι αρθρογράφοι! Η ιστοσελίδα μάλιστα είχε πληρώσει για την προώθηση άρθρου που δυσφημούσε τον Κυριάκο Βελόπουλο!

Must Read

Σάλος έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του XYZ Contagion για τους «μαϊμού αρθρογράφους» της ενημερωτικής ιστοσελίδας protagon.gr, οι οποίοι έγραφαν ύμνους υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα κατακεραύνωναν την αντιπολίτευση φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δημοσιεύουν πληρωμένες διαφημίσεις στην Google με δυσφημιστικά άρθρα για τον Κυριάκο Βελόπουλο!

Οι αποκαλύψεις για τους αρθρογράφους που όπως αποδεικνύεται μέσω του ερευνητικού ρεπορτάζ είναι… ανύπαρκτα πρόσωπα με ψεύτικα ονόματα και φωτογραφίες, επιβεβαιώνουν ότι δίκαια η Ελλάδα έχει φτάσει στον πάτο της κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου και την χειραγώγηση των ΜΜΕ!

Υπάρχει μεγαλύτερη κατρακύλα από τους δημοσιογράφους που πληρώθηκαν από τη λίστα Πέτσα για να αποθεώνουν τον Κυριάκο; Κι όμως υπάρχει… Είναι οι «μαϊμού αρθρογράφοι», πρόσωπα ανύπαρκτα που εμφανίζονται να εργάζονται υπόγεια για την άνοδο του Κυριάκου…

Όπως αποκαλύπτει το XYZ Contagion, οι αρθρογράφοι του protagon έχουν κάποια κοινά: «Δεν υπάρχει η παραμικρή προηγούμενη παρουσία τους ον-λάιν. – Κανείς τους δεν έχει social media (τα εικονίδια κάτω από το όνομά τους δεν οδηγούν πουθενά). – Το μέηλ που δίνουν (και ποιος δεν δίνει σήμερα ένα μέηλ, διάολε) οδηγούν στο Contact του Protagon. Μάλιστα οι φωτογραφίες τους δεν επαναλαμβάνονται πουθενά στο ίντερνετ», ενώ είναι και «κλεμμένες» από ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη, πρόκειται για τα πρόσωπα που παρουσιάζονται ως «Δημήτρης Ευθυμάκης», «Ανδρέας Στασινός», «Αλέκος Παπαναστασίου», «Πέτρος Καράς» και «Ματίνα Δελή». Όλοι τους τα τελευταία χρόνια εξαπολύουν επιθέσεις για την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν ως… «μεσσία» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έγραφε λοιπόν ο «Δημήτρης Ευθυμάκης», στις 31 Μαρτίου 2020, στο άρθρο με τίτλο «Το τσιτάχ και το ζαρκαδάκι»: «Αλλαξαν οι ρόλοι και ο Αλέξης ήδη νιώθει σαν ζαρκαδάκι απέναντι στο αδίστακτο τσιτάχ του Μαξίμου. Εκεί στην Κουμουνδούρου που κάθεται, μυρίζει από τώρα τη (διπλή) σκόνη του Κυριάκου στη μύτη του. Αλλά πάλι ελπίζει. Είναι τόσο μακρινό το φθινόπωρο και τόσο απρόσμενος ο κόσμος μας» έγραφε τότε ενώ στις 9 Αυγούστου 2022, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «μονομάχο» που κατατροπώνει τους εχθρούς που θα βρεθούν μπροστά του:

«Ας αποτολμήσω να οπτικοποιήσω κινηματογραφικά την κατάσταση. Ενας μονομάχος μπαίνει στην αρένα το 2019. Από τη μία πύλη εμφανίζεται ένας θηριώδης κύκλωπας που λέγεται πανδημία, σέρνοντας πίσω της ύφεση και εγκλεισμούς. Τον αντιμετωπίζει. Από την άλλη πύλη, ορμάνε δύο λεγεώνες σταλμένες από κάποιον Ερντογάν να καταλάβουν την αρένα. Τους κατατροπώνει, ενώ οχυρώνει και όλο το στάδιο με συμμαχίες και καινούργια όπλα. Παράλληλα με αυτά, σκάει μύτη μια Λερναία Υδρα από Ουκρανία, ακολουθούμενη από επίμονους πληθωρισμούς και πανάκριβα καύσιμα και ρεύματα. Τα βγάζει πέρα και με αυτήν. Δίνει απανωτές δύσκολες μάχες, οι θεατές δεν θυμούνται κάποιον άλλον μονομάχο να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τόσους απανωτούς και παράλληλους εχθρούς. Τριάμισι χρόνια πολεμά νυχθημερόν, η αρένα μπορεί να έχει μικροαντιρρήσεις για τη μία ή την άλλη στιγμή του, αλλά τον γενικότερο επιτυχημένο αγώνα του δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας σοβαρός θεατής…».

Την ίδια ώρα, ο «Ανδρέας Στασινός» σε άρθρο του στις 3 Δεκεμβρίου 2020 εν μέσω covid εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χρεοκοπία της χώρας πορεύτηκε με κρεμάλες και μαγκάλια. Τώρα πορεύεται με τάφους. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι το 2020, δεν είναι 2014. Αλλά μάλλον δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του».

Πρόσφατα, ο ίδιος έγραφε σε άρθρο με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και η εποχή της καφρίλας»: «Τα δύο φραστικά επεισόδια σε βάρος Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, μοιάζουν να οριοθετούν μια πολιτική περίοδο με ειδικά χαρακτηριστικά. Στα περιστατικά αυτά που στέκουν στα χρονικά όρια της εποχής που συζητάμε, άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν προς το πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του έθνους με τον τρόπο που βρίζουν στο γήπεδο οι χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων».

Σφοδρές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε και ο αρθρογράφος «Αλέκος Παπαναστασίου», ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο «Η εκκωφαντική αφωνία του λαϊκισμού», στις 8 Ιουνίου 2023, αποκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «σύγχρονο Παφλαγόνα του αριστοφανικού μύθου»:  «… Ευρύτερα, η υπερδεκαετής περίοδος από το 2010 έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της δημαγωγία και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Η στοχοποίηση και οι απειλές έγιναν τελικά και κυβερνητική εξουσία. Αυτός ο νέου τύπου «αυριανισμός» που μας παρουσιάστηκε με το φωτοστέφανο της Αριστεράς αποτέλεσε μια σταθερή δύναμη στα πολιτικά μας πράγματα επί 13 ολόκληρα χρόνια: από τον Μάιο του 2010, όταν και υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, ως τις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023, όταν ο πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις ημέρες, η αφωνία των λαϊκιστών είναι εκκωφαντική. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο σύγχρονος Παφλαγόνας του αριστοφανικού μύθου, δεν βρίσκεται πια στο απόγειο της δημοτικότητάς του. Οι πολίτες τού κλάδεψαν τα φτερά. Ενας από τους λόγους ήταν ότι παρέμεινε ο ίδιος: ένας φορέας του διχασμού και της επιθετικότητας επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση, την ώρα που γύρω του οι εποχές άλλαζαν».

Ακόμα μια ανύπαρκτη αρθρογράφος, εμφανίζεται ως «Ματίνα Δελή» και έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλενε τον Πούτιν  όταν βομβάρδιζε μαιευτήρια». Σε άρθρο της με τίτλο «Έχει δικαίωμα να μιλάει ο Σαββόπουλος;», στις 16 Μαΐου 2023, ανέφερε: «Πριν από αυτόν τον τελευταίο γύρο επιθέσεων, η προηγούμενη αφορμή για να επιτεθεί στον Σαββόπουλο ο διαδικτυακός “στρατός” της Κουμουνδούρου, ήταν η ανοικτή και καθαρή στήριξη τους προς την αμυνόμενη Ουκρανία. Ηταν άνοιξη του 2022. Εκείνες τις ημέρες πολλοί συνάδελφοί του, συνδικαλισμένοι καθώς ήταν στην κοίτη του αριστερού “ηθικού πλεονεκτήματος”, τηρούσαν –τουλάχιστον- ίσες αποστάσεις μεταξύ επιτιθέμενου και αμυνόμενου. Σε συναυλίες “για την ειρήνη” ξέπλεναν τον Πούτιν όταν εκείνος βομβάρδιζε μαιευτήρια…».

Την ίδια ώρα, άλλος ένας ανύπαρκτος αρθρογράφος, με όνομα «Πέτρος Καράς» αποθεώνει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως έγραφε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου 2021, με τίτλο «Στο Μαξίμου όμως σχεδιάζουν και… έως το 2040»: «Αλήθεια, πως μπορείς μέσα σε μια πανδημική κρίση και στον πανικό που απορρέει από αυτήν να σχεδιάζεις παράλληλα τις επόμενες δεκαετίες; Και πώς μπορείς, ενώ πρέπει να βρίσκεσαι σε διαρκή επαγρύπνηση για τις εγχώριες πολιτικές, να παρακολουθείς τις καλές πρακτικές του εξωτερικού και να αναζητάς τον τρόπο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού τους στη χώρα σου; Η κατάλληλη λέξη εδώ είναι μια: foresight. Δεν πρόκειται για πρόβλεψη του μέλλοντος και φυσικά δεν μιλάμε για την εικόνα ενός μέντιουμ που έχει τα χέρια του πάνω από μια γυάλινη σφαίρα να μιλά για τα όσα από το μέλλον βλέπει να έρχονται. Εδώ μιλάμε για τη συνδιαμόρφωση από την Πολιτεία, τους πολίτες και την οικονομία, των εναλλακτικών σεναρίων του μέλλοντος και για το κατά πόσο και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει προετοιμασία και προσαρμογή σε όσα θα έρθουν. COVID-19, Κλιματική Αλλαγή, Εθνική Ασφάλεια. Ναι, τον τελευταίο καιρό δεν μας προέκυψαν και λίγα…». 

Δείτε επίσης:

Πυκνό μυστήριο με αρθρογράφους φιλομητσοτακικού site

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This