Eurostat: Καλπασμός της ανεργίας στην Ελλάδα και τον Ιανουάριο

Στο 31,4% το ποσοστό ανεργίας των νέων στη χώρα μας

Must Read

Και νέα αύξηση στο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο του 2022, καθώς, σύμφωνα με το Eurostat, διαμορφώθηκε στο 13,3% από 13% το Δεκέμβριο του 2021.

Την ίδια ώρα τα ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίστοιχα 6,8% και 6,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Όσον αφορά στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ, τον Ιανουάριο έχει πέσει στο 6,8% από 7% τον Δεκέμβριο και από 8,3% τον Ιανουάριο του 2021, με το ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. να βρίσκεται στο 6,2% από 6,3% τον Δεκέμβριο του 2021 και από 7,5% τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Eurostat εκτιμά ότι τον φετινό Ιανουάριο 13,346 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην Ε.Ε., εκ των οποίων 11,225 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι, με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ένωση να καταγράφουν η Ελλάδα (13,3%), η Ισπανία (12,7%) και η Ιταλία (8,8%) και τα χαμηλότερα η Πολωνία (2,8%) και η Γερμανία (3,1%).

Πρώτοι και στους νέους

Σε ό,τι αφορά δε στην ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, το ποσοστό κατά τον Ιανουάριο ήταν 14% στην Ε.Ε. και 13,9% στην Ευρωζώνη. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε στο 31,4% τον Ιανουάριο, από 28,7% το Δεκέμβριο, με την Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 29.4%. Για τον ίδιο μήνα, εξάλλου, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας για τους άνδρες ήταν 10,4% και για τις γυναίκες 16,8%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This