Ξαναθυμήθηκαν την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων

Must Read

 Νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων ετών εξετάζει να θέσει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα, να γεφυρώσει το δημοσιονομικό κενό που εντοπίζουν οι επικεφαλής των δανειστών για το 2020.

 Με τη νέα ρύθμιση που, τελεί υπό την αίρεση των δανειστών και θα έχει τα χαρακτηριστικά φορολογικού ελέγχου παλαιών χρήσεων, θα παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να υποβάλουν εκπρόθεσμες τροποποιήσεις δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φόρων για έτη προ του 2019 και να εξοφλήσουν με δόσεις τα ποσά των φόρων και των προσαυξήσεων που θα προκύψουν από τις δηλώσεις αυτές.

Η περαίωση ανέλεγκτων και εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων είναι μία τακτική του υπουργείου Οικονομικών με ιστορία ετών.

Η πρώτη καταγεγραμμένη περαίωση πραγματοποιήθηκε το 1978 από τον υπουργό Οικονομικών Θανάση Κανελλόπουλο και διήρκεσε έως τις 31 Απριλίου του 1981, ύστερα από συνεχείς παρατάσεις.

Η τελευταία περαίωση, που πραγματοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατοχυρώθηκε με τον ν. 3679 του 2008, πάλι από τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είναι ο μοναδικός υπουργός Οικονομικών που έχει προωθήσει δύο διαδικασίες περαίωσης μέσα μία τετραετία. Η διαδικασία ακολούθησε τις οδηγίες που δόθηκαν με την ΠΟΛ.1130, η οποία εξαιρούσε τις επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 9.000.000 ευρώ.

Η περαίωση θεωρείται πανάκεια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις εταιρίες και τους λογιστές, αλλά είναι πολλές οι φορές που το αποτέλεσμα της περαίωσης δεν είναι προς όφελός του. Μία τέτοια περίπτωση είναι όταν η εταιρία έχει να παρουσιάσει πραγματικές ζημιές στις χρήσεις αυτές, τις οποίες δεν μπορεί να μεταφέρει στις επόμενες χρήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This