Ηλεκτρο-σοκ από τη ΔΕΗ! Κόβει το ρεύμα σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

Must Read

Το πλάνο του για «κόψιμο» του ρεύματος σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστάν 60.000 συμπολίτες μας, που φτωχούς δεν τους λες», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω: δεν το αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα».

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση είχαν αποτέλεσμα, καθώς τριπλασιάστηκε η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, ενώ, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Μάλιστα, εξήγησε ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι άμεση «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ θα αποτελέσει ενδεχόμενη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ, που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

«Αυτό το οποίο έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να «βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό» και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο, ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά, ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This