Ανοίγει από μέρα σε μέρα η πλατφόρμα για τις 24 δόσεις

Must Read

Εντός των επόμενων ημερών και -σύμφωνα με πληροφορίες- το αργότερο έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα στο TAXISnet για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 έως 48 δόσεις.

Η νέα ρύθμιση θα αντικαταστήσει αυτή που υπήρχε μέχρι πρότινος και η οποία έδινε τη δυνατότητα ρύθμισης χρεών σε 12 έως 24 μηνιαίες δόσεις. Η ρύθμιση οφειλών σε 24 έως 48 δόσεις θα τεθεί σε ισχύ με την έκδοση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, μέσω της οποίας θα εξειδικευτούν οι όροι και οι λεπτομέρειες υλοποίησής της.

Δείτε επίσης: «Τρεχάτε ποδαράκια μου» για να μη χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ

Ταυτόχρονα, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα ανέβει στο διαδίκτυο η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στο TAXISnet. Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή των χρεών τους στη νέα ρύθμιση.

Στη νέα πάγια ρύθμιση, σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές, θα μπορούν να υπαχθούν:

  • Οσοι φορολογούμενοι έχουν παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα.
  • Ολα τα χρέη προς την Εφορία που θα βεβαιώνονται μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις για τη νέα πάγια ρύθμιση, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
  • Οσοι φορολογούμενοι οφείλουν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκε εντός του 2019, χωρίς όμως μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019 να έχουν εντάξει το χρέος στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This