Mη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα: Δικαιώνονται οι ιδιοκτήτες για τα δημοτικά τέλη

Must Read

Ακόμα μία θετική εξέλιξη για την απαλλαγή των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από δημοτικά τέλη. Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, δήμος επέστρεψε σε κατασκευαστική εταιρεία ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα ποσά που την είχε υποχρεώσει να καταβάλει για 11 διαμερίσματα, που ουδέποτε ηλεκτροδοτήθηκαν.

Πρόκειται για μια παρέμβαση εν αναμονή της οριστικής λύσης για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών. Η προθεσμία που είχε δοθεί για τη δήλωσή τους με την παρ. 1 του άρθρου 103 του ν. 4604/2019, ώστε να απαλλαγούν τόσο για το παρελθόν όσο και μέχρι την επανασύνδεση/επαναχρησιμοποίησή τους, εξέπνευσε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί νομοθετικά παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα μόνιμης επίλυσης του προβλήματος που αγγίζει δεκάδες χιλιάδες ακίνητα.

Δείτε επίσης: Οι εξηγήσεις του Βρούτση για την μείωση της «ποινής» των εργαζόμενων συνταξιούχων

Όσον αφορά την υπόθεσή της κατασκευαστικής εταιρίας, εκπρόσωπός της προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγέλλοντας ότι δήμος της περιφέρειας αξιώνει την αναδρομική καταβολή δημοτικών τελών για 11 ανεξάρτητα νεόδμητα διαμερίσματα, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί. Επιπλέον, αρνείται να χορηγήσει βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ, εάν δεν προηγηθεί η εξόφληση των δημοτικών τελών. Η πρώτη παρέμβαση του Συνηγόρου δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του δήμου δεν παρείχε απαντήσεις, αντιθέτως περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν έχει κατατεθεί εκ μέρους της εταιρίας δήλωση ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα δεν χρησιμοποιούνται. Άκαρπη απέβη και η δεύτερη όχληση του προϊσταμένου του αρμόδιου τμήματος.

Στη συνέχεια και δεδομένου ότι η εταιρεία είχε εξαναγκαστεί να εξοφλήσει ταυτόχρονα με το ΤΑΠ και τις οφειλές που αφορούσαν δημοτικά τέλη, προκειμένου να της χορηγηθούν βεβαιώσεις περί μη οφειλής ΤΑΠ που ήταν αναγκαίες για τη μεταβίβαση των ακινήτων, ο Συνήγορος επανήλθε με νεότερο έγγραφό του προς το γραφείο δημάρχου, με το οποίο ζήτησε την επανεξέταση του θέματος.

Τελικά, ο δήμος απέστειλε έγγραφο στην Αρχή ενημερώνοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των ποσών, που αχρεωστήτως κατέβαλε η εταιρεία για τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This