Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

ΕΡΓΟΣΕ: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Μητσοτάκη που παραμένει στο απυρόβλητο

Ο άνθρωπος που υπέγραφε για την υποψηφιότητά Μητσοτάκη, διορίστηκε πρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ!

Συντάκτης: Newsroom

Ο Μητσοτάκης με απύθμενο θράσος φωτογράφισε το βαθύ κράτος ως υπεύθυνο για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Είναι από τις ελάχιστες φορές που είπε την αλήθεια. Όντως, το βαθύ κράτος είναι αυτό που ληστεύει και δολοφονεί τους Έλληνες. Ο αρχιτέκτονας μάλιστα του Βαθέως Κράτους, φαίνεται ότι ταυτίζεται με τον εμπνευστή του λεγόμενου «επιτελικού κράτους». Για την ακρίβεια, το επιτελικό κράτος φαίνεται ότι είναι το βαθύ κράτος, το οποίο φυσικά έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απόδειξη: Ολόκληρο το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ αποτελείται από στελέχη και πολιτευτές του Μητσοτάκη!

Το χειρότερο; Ο άνθρωπος που υπέγραψε για την υποψηφιότητά Μητσοτάκη στην εσωκομματική διαδικασία, διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ! Παραιτήθηκε μεν, αλλά συνεχίζει να παραμένει στο απυρόβλητο παρά την κατακραυγή…

Την ώρα που η κυβέρνηση αλλάζει σχήματα και αφηγήματα προκειμένου να αποσείσει τις εγκληματικές της ευθύνες αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, πρόσωπα με κομβικό ρόλο και μεγάλες ευθύνες παραμένουν στο απυρόβλητο. Ένα από αυτά είναι ο «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, ο οποίος -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Documento– είχε λάβει μέρος σε συσκέψεις τόσο στο υπουργείο Μεταφορών όσο και στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αναχαιτιστούν οι πιέσεις της Κομισιόν για τη μη ολοκλήρωση του έργου που αφορούσε την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

https://twitter.com/mylonasmakis/status/1634103133692481538?s=61&t=MZB0n2Vam-TIfjd5ciZ0ew

Το πρώην στέλεχος της ΔΑΠ, το οποίο πήρε τη σκυτάλη της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ από το έτερο «γαλάζιο» στέλεχος Χρόνη Ακριτίδη, ήταν πλήρως ενήμερο για τις καταγγελίες των εργαζομένων σε σχέση με τα ζητήματα (αν)ασφάλειας στα τρένα, καθώς ήταν ο παραλήπτης της επιστολής παραίτησης του τότε πρόεδρου της Επιτροπής ETCS, Χρήστου Κατσιούλη. Σε αυτήν, ο Χρ. Κατσιούλης έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις» στην υλοποίηση των δύο σχετικών συµβάσεων, για τις οποίες είχε φροντίσει να ενηµερώσει την ΕΡΓΟΣΕ από τον Σεπτέµβριο του 2021, ενώ από τον Απρίλιο του ίδιου έτους είχε ενηµερώσει εγγράφως και τον εµπειρογνώµονα και σύµβουλο της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ.

Ειδικότερα, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τα εξής δεδομένα:

«Τη µη τήρηση του φυσικού αντικειµένου της σύµβασης 717 και του τρόπου υλοποίησης της ETCS στα τµήµατα Αχαρνές – Οινόη, ∆οµοκός – Λάρισα και Λάρισα – Πλατύ, διότι καταργούνται συµβατικά δροµολόγια και συµβατικές ενδείξεις φωτοσηµάτων.
Τη µη τήρηση του φυσικού αντικειµένου της σύµβασης 717 µε την αναίτια αποξήλωση των εν λειτουργία (χρηµατοδοτούµενων µε ευρωπαϊκά κονδύλια) υφιστάµενων συστηµάτων αλληλεξάρτησης στους Σιδηροδροµικούς Σταθµούς Τανάγρα, Ελεώνα, Θήβα, Σφίγγα, Αλίαρτο, Αλαλκοµενές, Λιβαδειά, ∆αύλεια και την αντικατάστασή τους µε ένα σύστηµα αλληλεξάρτησης, διότι επιφέρουν τεράστιες καθυστερήσεις στη σύµβαση του ETCS επί γραµµής.
Την κακοδιαχείριση της σύµβασης ανάταξης σηµατοδότησης στο τµήµα ∆οµοκός – Λάρισα και τις τεράστιες καθυστερήσεις που αυτή ακόµη επιφέρει στη σύµβαση ETCS επί γραµµής.
Τη µη τήρηση του συµβατικού αντικειµένου της σύµβασης 717 στο τµήµα Οινόη – Τιθορέα µε την κατάργηση της συµβατικά προβλεπόµενης τµηµατοποίησης της γραµµής και την αντικατάσταση των συµβατικά προβλεπόµενων κυκλωµάτων γραµµής µε µετρητές αξόνων, διότι µε την υλοποίηση του ETCS θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των τρένων στο εν λόγω τµήµα µε 200 km/h χωρίς σε αυτό να υπάρχει καµία ένδειξη της κατάστασης της γραµµής, ακόµη και θραύση αυτής µε ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων.
Τις δεσµεύσεις προς την ΕΕ ως προς την αποπεράτωση του ECTS τον Οκτώβριο του 2022 δεδοµένου ότι η παράταση της σύµβασης ανάταξης της σηµατοδότησης λήγει τον Μάιο του 2022 χωρίς να έχει σηµειωθεί πρόοδος στην εξέλιξή της».

Ο Σικέ πόλεμος Μητσοτάκη με το «βαθύ κράτος»

Κι ενώ αποδεδειγμένα πολιτευτές και στελέχη της ΝΔ κατέκλυσαν μετά της εκλογές του 2019 νευραλγικές υπηρεσίες που σχετίζονται με τη λειτουργία των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στο δόγμα της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων, κήρυξε ανένδοτο έναντι του βαθύ κράτους.

«Πρόκειται για μία αντιπαράθεση διαρκείας, που είδαμε πόσες παγίδες κρύβει. Είναι ένας πόλεμος με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού. Ένα κράτος το οποίο κατά καιρούς μπορεί να παίρνει -ας είμαστε ειλικρινείς- διάφορα κομματικά χρώματα, αλλά που παραμένει βαθύ, γιατί έχει δομηθεί επί δεκαετίες πάνω σε κατεστημένες νοοτροπίες. Πάνω σε συστημικές αδράνειες, σε μικροπολιτικά τερτίπια και δυστυχώς σε ανεύθυνες συμπεριφορές. Είναι το προβληματικό κράτος το οποίο σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε, σε όποιον τομέα και αυτό εκδηλώνεται, όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε» είπε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, νομίζοντας πως μπορεί να προβεί σε μια ακόμη συλλογική εξαπάτηση, αφού η Οικογένεια έχει προσθέσει πολλά λιθαράκια στην οικοδόμηση της πελατοκρατίας.

Αλλά ας αφήσουμε τις ευθύνες της Οικογένειας κι ας μείνουμε στη ρουσφετοκρατία του ίδιου. Εκτός από τον Χρ. Βίνη, αντίστοιχη πορεία από τη ΔΑΠ και την «γαλάζια» παράταξη του ΤΕΕ ακολούθησε και ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται ο Θεόδωρος Παπαφιλίππου, στέλεχος της ΝΔ που στο παρελθόν ήταν αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού Συντονισμού και Εκλογικής Ετοιμότητας του κόμματος. Επιπλέον, μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ έχει οριστεί και ο Ιωάννης Ρούκας, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ. Άραγε, οι άνθρωποι αυτοί δεν νιώθουν την ανάγκη να παραιτηθούν;

«Όλο το ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ στελέχη της ΝΔ»

Απαντώντας στις πολιτικές γελοιότητες του πρωθυπουργού περί μετωπικής με το «βαθύ κράτος», η Κουμουνδούρου αναρωτήθηκε σκωπτικά αν ο Κυρ. Μητσοτάκης σκοπεύει να συγκρουστεί με αυτούς που διόρισε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. «Ο πρωθυπουργός μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης είπε ότι θα ανατρέψει το βαθύ κράτος το οποίο στηρίζεται σε μικροκομματικά τερτίπια, κάτι που θέλουν όλοι οι Έλληνες. Αυτό που δεν είπε όμως, είναι ποιος έχτισε αυτό το πελατειακό κράτος. Ο ορισμός, δηλαδή, του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η λύση στην παθογένεια, είναι η παθογένεια» ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πάγωσε» σε ζωντανή σύνδεση ο Κωστής Χατζηδάκης

Έκδηλη ήταν η αμηχανία στη φωνή του Κωστή Χατζηδάκη, όταν κατά τη διάρκεια της...

«Όταν γνώρισα τον Πίνατ…» – Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για τον Μητσοτάκη

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής παραμονής του στην Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το...

Τι… ψιθύρισε η Ντόρα στον Κυριάκο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Χανια

Κανένα δισταγμό δεν έχουν πλέον στη ΝΔ, αφού όπως φαίνεται, παραδέχονται δημόσια ότι στέλνουν...

Όταν ο Πάγκαλος απάντησε σε δημοσιογράφο «Δεν γ@μι@σαι και εσύ πρωί, πρωί»

Πλήθος από ατάκες που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων είχε ξεστομίσει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος...

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η ατάκα «μαζί τα φάγαμε» που προκάλεσε σάλο

Η φράση «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου που έφυγε σήμερα από τη ζωή...

Τους κρατάει χειροπόδαρα ο Ψαριανός!

Σε ποια ευνομούμενη χώρα της Δύσης θα υπήρχε Ψαριανός; Σε ποια πολιτισμένη χώρα θα...

Χρήσιμοι και οι… ληστές τραπεζών για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Viral έχει γίνει η πλατφόρμα στο σαιτ του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου,...

«ΜΠΑΣΟΚ» με influencer τον ΓΑΠ

Γέμισε η βιτρίνα από τα σνίκερ αφιέρωμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την άνοδο των ποσοστών...

Ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας κομματικό ρουσφέτι της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με τη σφραγίδα τη μεγάλη, την κομματική, του ίδιου του Μητσοτάκη

Ακρίτα για Τσαπανίδου: «Τους υψηλούς μισθούς δεν τους πήρε για τα ωραία της μάτια»

Στο πλευρό της Πόπης Τσαπανίδου στέκεται η Έλενα Ακρίτα, μετά από τις επιθέσεις που...

Πόσοι «εχθροί» χρειάζονται ακόμα για να καλυφθεί το επιτελικό-ψηφιακό φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων;

«Επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης», χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Καζάνι που βράζει η Μακεδονία με τον Ανδρουλάκη

Δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Νίκο Ανδρουλάκη σε...

Με το πιστόλι στο χέρι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ναι, καλά βλέπετε. Είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που κρατάει στα χέρια του ένα όπλο,...

Στο σπίτι του… «Συριζαίου» δε μιλάνε για σκοινί Μακαριώτατε

Με μεγάλη προσοχή διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ ότι γίνεται μία προσπάθεια και...

Πώς ο Ερντογάν επί Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε «χωρίς τουφεκιά» ό,τι ήθελε…

Τα φερέφωνα, μιντιακά και άλλα, του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται «ανακουφισμένα» με τη νίκη του...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταγγελία γυναίκας για τα funds: «Δεν χρωστάω σε κανέναν, μου πατάνε την ψυχή»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών για τα funds, με μία γυναίκα αυτή τη φορά να βλέπει τους κόπους μίας ζωής να χάνονται, καθώς το...

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν» για το μαρτυρικό νησί

Ισχνή μειοψηφία οι Κύπριοι μαθητές στα δημοτικά της Λευκωσίας! – «Αναπλήρωση» του πληθυσμού από τις μεταναστευτικές ροές

Ανάρτηση – φωτιά μέσα στη νύχτα από το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο!

Φωτιές άναψε μέσα στη νύχτα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία ενός οπλοφόρου, που προκαλεί ενδιαφέροντες συνειρμούς…Όποιος βρει ποιος είναι ο πιστολέρο της φωτογραφίας...

Αλβανός πυγμάχος έστειλε τον 36χρονο Θάνο στην εντατική!

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην Ελευσίνα, όταν ο 36χρονος Θάνος Αδάμ έκανε παρατήρηση σε έναν οδηγό που μπήκε ανάποδα σε...

Ομολογία του πατέρα του Αλβανού μποξέρ που έστειλε τον Θάνο στην εντατική: «Μία του έριξε και έπεσε κάτω»

Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αττικόν με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Θάνος Αδάμ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής...

Κι όμως ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν τα πήγε καλά στο Ηράκλειο…

Στον Λευτέρη Αυγενάκη αρέσουν οι αριθμοί. Τους επικαλείται κάθε φορά που θέλει να δείξει το πόσο πετυχημένος είναι ως υπουργός Αθλητισμού ή εάν θέλει...

Survivor spoiler: Οι παίκτες που θα δουν από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ο παίκτης που θα αποχωρήσει

Οι παίκτες του Survivor έχουν κάνει αρκετή υπομονή με τον Τάκη καθώς έχει μονίμως νεύρα και κάνει άσχημα ξεσπάσματα, ειδικά όταν χάνει. Τις τελευταίες...

Αυτός είναι ο άντρας που προκάλεσε τον θάνατο του ταξιτζή στο Χαϊδάρι – Συνελήφθη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άντρας που επιτέθηκε σε οδηγό ταξί στο Χαϊδάρι και αφού τον λήστεψε, τον άφησε αβοήθητο, με αποτέλεσμα ο...
spot_img

NEWSROOM

spot_img