Σύσκεψη Μητσοτάκη-Μέρκελ-Μακρόν με ηγέτες του Νότου και το «θρίλερ» λόγω αναβολής στις διαπραγματεύσεις

Must Read

Με δύο ώρες καθυστέρηση ξεκίνησαν, τελικά, οι συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ένας εκπρόσωπος από τις Βρυξέλλες, η έναρξη των συνομιλιών της τέταρτης ημέρας ξεκίνησε στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), αντί για τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), όπως ανέφερε αρχικά το πρόγραμμα, γεγονός που προκάλεσε προσωρινή -μικρή- αναστάτωση στις τάξεις των ηγετών.

Υπενθυμίζουμε πως στόχος των -σκληρών, όσο και αδιέξοδων διαπραγματεύσεων- είναι οι επικεφαλής των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον 7ετή προϋπολογισμό, με ευρωπαϊκές πηγές να αναφέρουν ότι είναι πιθανόν οι επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης να «κλείσουν» στο ποσό των 390 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη νέα πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύσκεψη με ηγέτες του Νότου

Νωρίτερα, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετείχε σε νέα σύσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Κόντε, της Ισπανίας, Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Κόστα, η οποία αποτελεί μέρος σειράς διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες, με στόχο να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου.

Επίσης, μέσα στο τετραήμερο συμμετείχε ενεργά στην Ολομέλεια, καθώς και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου, όχι μόνο με τις χώρες του Νότου, αλλά και στις ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους «φειδωλούς».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «η Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με το αυξημένο κύρος του Πρωθυπουργού, διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός «τουίταρε» σχετικά: «Σε μια ακόμη συνάντηση, αυτή τη φορά με την Ανγελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζουζέπε Κόντε, τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Αντόνιο Κόστα. Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει φιλόδοξη. Ας κάνουμε μια συμφωνία απόψε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This