Δευτέρα 14/6/2021

Ο Δένδιας μίλησε με τον Λαβρόφ και ο Ρώσος έρχεται Ελλάδα τον Νοέμβριο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το απόγευμα. 

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο ανδρών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, σύμφωνα με ανάρτηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:

«Οι επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών συζήτησαν την συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και ανέλυσαν την κατάσταση του νομικού πλαισίου συνεργασίας. Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων διμερών επαφών.

Οι υπουργοί επαίνεσαν την υλοποίηση του Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ρωσίας-Ελλάδας το 2019-2020 και εξέφρασαν την ελπίδα τους για την επιτυχή υλοποίηση και του Έτους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας το 2021».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Σεργκέι Λαβρόφ θα βρεθεί στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του «χρονοδιαγράμματος των επερχόμενων διμερών επαφών», που ανέφερε και η ρωσική ανακοίνωση.

Για μια ακόμη φορά η δουλειά του Έλληνα ΥΠΕΞ πιάνει τόπο, καθώς διαφαίνεται αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών χάρη στις δικές του κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Δείτε ακόμα: Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε την σκοτεινή συνδιαλλαγή με την Τουρκία!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ