Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Ολοκληρωτικό «ρεκτιφιέ» στο κτίριο της Βουλής, με τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

H Βουλή αλλάζει πρόσωπο! Με υπερσύγχρονη τεχνολογία, 3D laser scanner, αλλά και drones «σαρώθηκε» ολόκληρο το Κοινοβούλιο, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου.

Δώδεκα συντηρητές από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και οκτώ ειδικοί συντηρητές λίθου από το υπουργείο Πολιτισμού εργάζονται νυχθημερόν, για να κάνουν τη Βουλή… κούκλα.

Το έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης των μαρμάρων του Μεγάρου της Βουλής έχουν αναλάβει τα εν λόγω συνεργεία του υπουργείου Πολιτισμού, και τρέχουν κυριολεκτικά προκειμένου να είναι όλα έτοιμα τον Μάρτιο του 2021, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έγινε μια πλήρης αποτύπωση ολόκληρου του κτιρίου, δηλαδή μια ψηφιακή καταγραφή όλων των φθορών, των προβλημάτων και των παρεμβάσεων που θα γίνουν. Κι επειδή το κτίριο σίγουρα έχει φθορές που εκφεύγουν με γυμνό μάτι, γι’ αυτό και χρειάστηκε η συνδρομή της τεχνολογίας.

Ως και «σάρωση» με… drone έγινε, για την τοπογραφική αποτύπωση του συνόλου του κτιρίου, αλλά και του χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η άνοιξη θα βρει τη Βουλή… πλήρως ανανεωμένη!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]