Το ΥΠΕΞ… αναβαθμίζει το παιχνίδι: Εκτός από τον Λαβρόφ, στην Αθήνα τη Δευτέρα και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ!

Τυχαίο;

Must Read

Πατάει… γκάζι το Υπουργείο Εξωτερικών και ανεβάζει ταχύτητα στις επαφές του εν μέσω συνεχών τουρκικών προκλήσεων. Τη Δευτέρα όπως είναι γνωστό, θα βρεθεί στην Αθήνα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, πράγμα που είναι από μόνο του εξέχουσας σημασίας για τη χώρα μας και για την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις πληροφορίες για επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου και όλο το παρασκήνιο που σας έχει αποκαλύψει το newsbreak.gr, γίνεται κατανοητό, ότι η γενικότερη στάση της Τουρκίας έχει αρχίσει να ενοχλεί κι άλλους, εκτός από εμάς.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την αιφνίδια και δυναμική ανακοίνωση-παρέμβαση του Ισραήλ υπέρ της Ελλάδας και -το σημαντικότερο- κατά της Τουρκίας, γνωστοποιήθηκε ότι την ίδια ημέρα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ (τη Δευτέρα δηλαδή), θα βρεθεί στην Αθήνα και ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θίγουν και το Ισραήλ, το οποίο έχει σημαντικό λόγο στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή και είναι βασικός υποστηρικτής του αγωγού EastMed, τον οποίο πολεμάει μετά βδελυγμίας ο Ταγίπ Ερντογάν, γιατί ξέρει πως αν υλοποιηθεί, χάνει το ενεργειακό παιχνίδι, ότι κι αν κάνει στη δύστυχη (λόγω κατοχής του 1/3 της) Κύπρο.

Συνοπτικά, στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί τον Σεργκέι Λαβρόφ και γύρω στις 13:30 θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 19:00 ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This