Πρόωρες εκλογές εντός του 2021, μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Εκτός από την πανδημία, την ύφεση στην οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό η ατζέντα θα έχει εξεταστικές, σκάνδαλα και ειδικά δικαστήρια

Must Read

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα στα πολιτικά ύψη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

  • Το ζήτημα των διπλών βάσεων της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΔΥ στις οποίες καταγράφονται τα κρούσματα κορωνοιού
  • Οι πληροφορίες για μετακόμιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κυψέλη σε πολυτελή κατοικία των Λεγγραινών, κοντά στο Σούνιο
  •  Η σκληρή αντιπαράθεση της χαίρουσας εκτίμησης στο Μέγαρο Μαξίμου Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου με τον πρώην Υπουργό Παύλο Πολάκη για τις τιμές των γαντιών των σωφρονιστικών καταστημάτων
  • Η κόντρα του Υπουργείου Υγείας με γνωστό εκδότη που κινείται στον χώρο της Αριστεράς για την καθυστερημένη καταχώριση του κρούσματος κορωνοιού του ίδιου στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών
  • Ο κλεφτοπόλεμος αντιεξουσιαστών με δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο του Γρηγορόπουλο

Όλα τα ανωτέρω παρά την οξύτητα τους αποτελούν τα προεόρτια, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

Τόσο του νέου γύρου δικαστικοποίησης της πολιτικής ζωής όσο και της αυξημένης πιθανότητας διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα είτε τον Ιούνιο του 2021, είτε τον Σεπτέμβριο, όταν θα λήξει ο εμβολιασμός.

Αλλά η αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα παροξυνθεί φαίνεται εξ αιτίας της εφαρμογής του νέου Συντάγματος το οποίο δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και επίκειται η μαζική αναπαραγωγή του-αν δεν έχει ολοκληρωθεί- από το Εθνικό Τυπογραφείο.

Με την αναθεώρηση αυτή η ΝΔ έκανε ένα πολιτικό δώρο στην αξιωματική αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως στον ΣΥΡΙΖΑ. Του επιτρέπει να ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής με την υπογραφή μόλις δέκα Βουλευτών και να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο με την ψήφο 120 Βουλευτών.

Η Κουμουνδούρου στριμωγμένη από παλιές υποθέσεις όπως ο φάκελος Καλογρίτσα που διερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη, η υπόθεσις της Novartis (που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου), η υπόθεση με τους νεκρούς στο Μάτι (διερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη και εξετάζονται στοιχεία που ίσως οδηγήσουν την αναβάθμιση της σε κακούργημα), θεωρεί ότι η δυνατότητα που της δίνει το νέο Σύνταγμα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την αντιπολίτευση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ισορροπήσει τις εντυπώσεις.

Ειδικά τώρα που συμπίπτει με την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για τα διπλά βιβλία από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη και πολύς κόσμος θα κληθεί για καταθέσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένων των σημερινών δημοσκοπήσεων τρέμουν την ιδέα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο. Ακόμη και να χρειαστεί να πατήσουν επί… πτωμάτων.

Το νέο Σύνταγμα λοιπόν είναι συγκεκριμένο και τα κουκιά μετρημένα. Το νέο Σύνταγμα με πρόταση της ΝΔ που έλαβε 189 θετικές ψήφους και 94 αρνητικές αναδιατύπωσε το άρθρο 68 παράγραφος 2 ως εξής:

«Η Βουλή συνιστά από τα μέλη της εξεταστικές επιτροπές , με απόφαση της που λαμβάνεται με πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών και δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δύο πέμπτων του συνόλου των Βουλευτών , ύστερα από πρόταση του ενός πέμπτου του όλου αριθμού των Βουλευτών .(..) Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον Βουλευτών υπερψηφιστεί από τα 2/5 του συνόλου των Βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας».

(Αναλυτικά στοιχεία για το σύνολον της αναθεώρησης, ψήφους που έλαβε κάθε διάταξη κλπ στο βιβλίο του εισηγητή της ΝΔ Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον τίτλο «Χαμένη αναθεώρηση ή Νέο Ξεκίνημα» σε πρόλογο του Κωνσταντίνου Τασούλα, εκδόσεις «Νομική Βιβλιοθήκη»)

Τα κουκιά είναι επίσης μετρημένα: ΝΔ 158 Βουλευτές, ΣΥΡΙΖΑ 86, ΚΙΝΑΛ 22, ΚΚΕ 15, Μερα25 9. Eίναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει στήριξη από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να φθάσει στον αριθμό 120. Σήμερα αριθμούν 132 έδρες και με τον ορίζοντα των εκλογών στο βάθος είναι πολύ αμφίβολο ότι θα αρνηθούν να συμπαραταχθούν.

Η πληροφορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα διπλά βιβλία οδήγησε σε αναδίπλωση την εφημερίδα το «Βήμα» που μαζί με την εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκάλυψαν την ίδια μέρα τις διπλές βάσεις καταγραφής κρουσμάτων.

Ενώπιον του κινδύνου να κληθούν στελέχη του συγκεκριμένου ΜΜΕ να καταθέσουν στην τυχόν εξεταστική εναντίον της κυβέρνησης προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και οδήγησε στην ανάκρουση εις πρύμναν.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συγκλίνουν στο εξής: Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του πληθυσμού την Άνοιξη προβάλλει διάπλατο στον πολιτικό ορίζοντα το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Και από ότι φαίνεται εκτός από την πανδημία, την ύφεση στην οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό η ατζέντα θα έχει εξεταστικές, σκάνδαλα και ειδικά δικαστήρια. Με τις «υγείες» μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This