Πέμπτη 13/5/2021

Ο Ηλίας Μόσιαλος «αδειάζει» τους πάντες: Ατυχέστατες οι δικαιολογίες που ακούστηκαν

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες

Σφόδρα επικριτικός στον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα κυβερνητικών παραγόντων εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, «αδειάζοντας« τα στελέχη που έσπευσαν όχι μόνο να εμβολιαστούν, αλλά και να φωτογραφηθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Η χθεσινή, ηχηρή παρέμβαση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του LSE, και εκπρόσωπου της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία κορωνοϊού, Ηλία Μόσιαλου, μέσω facebook, προκάλεσε ομολογουμένως αίσθηση, καθώς, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «ατυχέστατες» τις δικαιολογίες που ακούστηκαν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αρκούσαν οι εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και των κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. ώστε να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Μάλιστα, ο Ηλίας Μόσιαλος επέκρινε τις δικαιολογίες που ακούστηκαν, όπως οτι «πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων», όπως έγραψε στην ανάρτησή του, επισημαίνοντας με νόημα πως πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους.

«Και αναμφίβολα όταν η κυρία Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί της Δανίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών μπορούν να περιμένουν, τότε μπορούν να περιμένουν και αρκετοί στη χώρα μας που μάλλον θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ