Πέμπτη 5/8/2021

Όσο εμείς περιμένουμε πρόσκληση για διάλογο, η Τουρκία… ξεσαλώνει και προκαλεί ξανά με την Αγία Σοφία

«Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020» λέει ο σουλτάνος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποστολή της πρόσκλησης από την Τουρκία, ώστε να επαναρχίσουν οι διερευνητικές επαφές που έχουν διακοπεί τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτό λένε (ή εύχονται) τουλάχιστον στην ελληνική πλευρά, αγνοώντας κάθε παράλογη και απαράδεκτη ρητορική της Άγκυρας.

Οι προθέσεις της Τουρκίας να θέσει κατά τρόπο επιθετικό και απόλυτο στο τραπέζι όλες τις αξιώσεις που εγείρει, δεν θα έπρεπε να αφήνουν ευοίωνες προοπτικές, δεδομένου ότι η επίσημη θέση της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει (ή δεν θα έπρεπε να αναγνωρίζει) ως θέμα συζήτησης τίποτε άλλο πέραν της οριοθέτησης ΑΟΖ.

Με αυτά που έχουμε δει και ακούσει βέβαια από μέλη της Κυβέρνησης, ας κρατάμε καλύτερα μικρό καλάθι…

«Στέμμα του 2020 η Αγία Σοφία»

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στην Αγία Σοφία για την πρώτη προσευχή του 2021 και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sozcu (της αντιπολίτευσης) που χαρακτήρισε «καταστροφή» τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Δεν διαβάζω την εφημερίδα Sozcu. Κανείς δεν πρέπει να πληρώνει για αυτήν. Η Αγία Σοφία είναι το στέμμα του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Συνέχεια στο θέμα έδωσε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ: «Αυτοί που αντιδρούν για την Αγιά-Σοφιά βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας. Η λειτουργία του μνημείου ως τζαμί έδωσε χαρά στον λαό της Τουρκίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ