Παρασκευή 6/8/2021

Η σύγκρουση Μητσοτάκη με την Εκκλησία θα σημάνει το πολιτικό του τέλος

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται «ουρά» της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή της συνεδρίαση έπραξε το αυτονόητο: Υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία έτσι ώστε η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η γιορτή των Φώτων να γίνει με όλες τις προφυλάξεις μέσα στις εκκλησίες.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν αναμενόμενη μπροστά στον εμπαιγμό του Κυριάκου Μητσοτάκη να προκαλέσει lockdown μόνο και μόνο για να κλείσει τις εκκλησίες σε μια τέτοια ιερή στιγμή.  Αυτό που έκανε η Ιερά Σύνοδος ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει, γιατί κανονικά θα έπρεπε να απαιτήσει ο Αγιασμός των Υδάτων να γίνει έξω από την Εκκλησία, όπως απαιτεί το τυπικό της Ορθοδοξίας το οποίο ουδέποτε παραβιάστηκε στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Η Ιερά Σύνοδος έκανε μεγάλη υποχώρηση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια παράκρουση αλαζονείας αλλά και πανικού αρνήθηκε και αυτή την παραχώρηση. Τα βάζει ευθέως με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και με το ορθόδοξο φρόνημα του ελληνικού λαού. Γίνεται, στην κυριολεξία, «ουρά» της Κατερίνας Σακελλαροπούλου που αρνείται να κάνει ακόμη και τον σταυρό της.

Και εδώ θα θυμίσουμε μια μικρή ιστορία με μεγάλο νόημα:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έγινε πρωθυπουργός θέλησε να τα βάλει με την Εκκλησία για την εκκλησιαστική περιουσία με μπροστάρη υπουργό τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση.  Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ του διαμήνυσε τι πήγαινε να κάνει, ο πανέξυπνος Ανδρέας Παπανδρέου έκανε αμέσως πίσω.  Αναγνώρισε στην Εκκλησία αυτό που της ανήκε και έστειλε τον Τρίτση στο σπίτι του λέγοντάς του το αμίμητο: «Αντώνη έγραψες ιστορία»!

Όπως είπαμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε παράκρουση αλαζονείας και πανικού.  Τα βάζει με την Εκκλησία και αυτό θα σημάνει το πολιτικό του τέλος.  Για του λόγου το αληθές του θυμίζουμε τα εξής:

Πριν απ’ όλα του θυμίζουμε τι διαμήνυσε ο Θεός στον Απόστολο Παύλο όταν ως Σαούλ κατεδίωκε τον χριστιανισμό: «Τι με διώκεις; Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»!  Να θυμόμαστε ότι ο Σαούλ κατάλαβε καλά, είδε το φως το αληθινό και υπηρετώντας τον Χριστό έγινε Απόστολος Παύλος.

Για να το κάνουμε λοιπόν λιανά στον κ. Μητσοτάκη που τολμά να τα βάλει με την Εκκλησία όταν έχει απόλυτα δίκιο υπερασπίζοντας την Ορθοδοξία: «Λαγός την φτέρην έσειε κακό της κεφαλής του»!!!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ