Ο Πρωθυπουργός και ο πολιτικός κόσμος για τον ξαφνικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Συλληπτήρια μηνύματα από τον Πρωθυπουργό, τη Φ. Γεννηματά και άλλους

Must Read

Ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον πολιτικό κόσμο, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του 77χρονου πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

«Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της και πρόσθεσε: «Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη. Μαχητής μέσα από το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981. Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη , βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του , την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα».

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε και «ειλικρινή συλληπτήρια στην οικογένεια του».

Κ.Μητσοτάκης: «Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός… Ένας περήφανος Χανιώτης»

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία. Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Και πάντα, ένας περήφανος Χανιώτης», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Γ. Παπανδρέου: «Μεγάλη η θλίψη μας από την αδόκητη απώλεια του πολύ καλού φίλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας»

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη:

«Μεγάλη η θλίψη μας από την αδόκητη απώλεια του πολύ καλού φίλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Σήφη».

Α. Σαμαράς: «Ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της»

«Με βαθειά θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό ενός αγωνιστή και προσωπικού μου φίλου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μίνα και στους οικείους του», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη.

«Ο Σήφης ήταν ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της», καταλήγει η δήλωση του κ. Σαμαρά.

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ένας ευπρεπής και δυναμικός άνθρωπος»

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ανήρτησε στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας ευπρεπής και δυναμικός άνθρωπος. Υπηρέτησε με ήθος και αφοσίωση τη δημοκρατία και την παράταξή του. Δυστυχώς έφυγε αδόκητα στη θάλασσα που αγαπούσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαίτερα στην αγαπημένη του Μίνα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This