Πρωτοφανείς θεωρίες περί «πολιτικής ευθύνης» εισάγει ο Γ. Γεραπετρίτης, προκειμένου να προστατεύσει τον πρωθυπουργό

Αρκεί τα κυβερνητικά στελέχη να πουν «δεν ήξερα» και θα παραγράφεται, πλέον, κάθε ευθύνη!

Must Read

Με λεκτικές ακροβασίες και νεοφανείς ορισμούς για την «πολιτική ευθύνη» προσπάθησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, να υπερασπιστεί την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, χωρίς όμως να διστάσει να τη «δώσει στεγνά», όσον αφορά την επιλογή του Δ. Λιγνάδη, προκειμένου να μείνει εκτός κάδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, έκανε μια μακροσκελή ανάλυση, προκειμένου να μας πείσει ότι δεν υπάρχει «πολιτική ευθύνη» της κυρίας Μενδώνη και, γενικότερα, της κυβέρνησης. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Γεραπετρίτη, «πολιτική ευθύνη για την επιλογή προσώπων συνίσταται στο να γνωρίζεις ότι κάποιος δεν είναι κατάλληλος και παρά ταύτα να τον διορίζεις ή να αμελήσεις ενόσω, προϊόντος του χρόνου, προκύψει ζήτημα κωλύματος και παρά ταύτα να τον διατηρήσεις στη θέση του».

Πρόκειται περί πρωτοφανούς θεώρησης, που φροντίζει να αποκαθάρει τα κυβερνητικά στελέχη από κάθε είδους ευθύνη για τις επιλογές στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, αρκεί να πουν «δεν ήξερα»! Έτσι απλά, με τις δύο αυτές λέξεις, παραγράφεται, πλέον, κάθε ευθύνη.

«Αλλεργία» σε παραιτήσεις και ανάληψη ευθυνών

Θεώρηση που είναι σαφές ότι δεν προκαλεί έκπληξη, με δεδομένη την «αλλεργία» που έχουν διαχρονικά οι κυβερνώντες την έρημη τούτη χώρα σε παραιτήσεις και σε ανάληψη ευθυνών. Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει ο κ. Γεραπετρίτης, λέγοντας ότι «καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν ισχύει, δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να θεωρεί ότι όλα αυτά που προσάπτονται στον κ. Λιγνάδη ήταν γνωστά στην κυρία Μενδώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της κυβέρνησης».

Από ό,τι φαίνεται, ο στρουθοκαμηλισμός, το «δεν είδα και δεν άκουσα τίποτε», είναι η υπερασπιστική γραμμή που επιλέγει η κυρία Μενδώνη, παρότι οι πάντες καταγγέλλουν ότι ο βιός και η πολιτεία του κ. Λιγνάδη ήταν γνωστά σε όλους. Πολύ δε περισσότερο, θα φανταζόταν κανείς, σε ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα χρόνια στον χώρο του πολιτισμού.

Πάντως, προκειμένου να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, ο κ. Γεραπετρίτης δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι η επιλογή του κ. Λιγνάδη έγινε από την κυρία Μενδώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This