Έρχεται με… εμπρηστικές διαθέσεις ο Τσαβούσογλου

Τα «επτά ζητήματα» που θα θέσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Must Read

Με μια απαράδεκτη όσο όμως και απολύτως προκλητική ατζέντα ετοιμάζεται να καταφτάσει στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με σκοπό να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που με νύχια και με δόντια συντηρεί η Τουρκία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε αυτήν μάλιστα, έκανε εκτενή αναφορά σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sabah. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ εκτός από το αίτημα για συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, φέρνει μαζί του και άλλα «επτά ζητήματα» για να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης με τον Νίκο Δένδια.

Ζητήματα που δεν είναι τίποτε άλλο όμως παρά η συμπύκνωση των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων απέναντι στην πατρίδα μας. Όπως παρατίθενται, λοιπόν, μέσα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αυτά αφορούν «την ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες (όπως χαρακτηρίζονται από τους Τούρκους) περιοχές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, την υφαλοκρηπίδα, τα αποτελέσματα συνομιλιών για το Κυπριακό στη Γενεύη και την υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Συγχρόνως, η τουρκική αποστολή προτίθεται να κάνει αναφορά στις «άσχημες πρακτικές της Ελλάδας κατά των μεταναστών και στις επαναπροωθήσεις, στα ζητήματα της ‘τουρκικής’ (όπως χαρακτηρίζεται προκλητικά) μειονότητας στη δυτική Θράκη, αλλά και στην πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την ανατολική Μεσόγειο».

Η Sabah δεν παραλείπει βέβαια να επισημάνει πως η επίσκεψη Τσαβούσογλου πραγματοποιείται «έπειτα από την ένταση που προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Νίκος Δένδιας, για να στείλει ένα μήνυμα στην εγχώρια κοινή γνώμη, στη συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα στις 15 Απριλίου, καθώς επίσης και μετά τη διάσκεψη 5+1 στη Γενεύη για το Κυπριακό (το δημοσίευμα αναφέρει λάθος Βρυξέλλες), όπου δεν επιτεύχθηκε συναίνεση, λόγω της μη προσανατολισμένης σε λύση στάσης της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης».

Κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχουν, λοιπόν, ο Δένδιας και ο Τσαβούσογλου θα συζητηθούν επίσης, πάντα κατά το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, «και το θέμα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αθήνα, η οποία αγνοεί το διεθνές δίκαιο»!

Στη Sabah δηλώσεις με φόντο την επικείμενη επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα έκανε και ο πρόεδρος της αποκαλούμενης ως «τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου. «Δεν είναι δυνατό να υπάρχει συνθήκη που να καθορίζει την εθνική ταυτότητα μιας κοινότητας που ζει σε μια περιοχή. Η Λωζάνη δεν συντάχθηκε γι’ αυτό τον σκοπό. Στη Λωζάνη και οι Έλληνες (Ρωμιοί) της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται ‘ως μη μουσουλμάνοι’, αλλά η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους αποκαλεί Έλληνες (Ρωμιούς), ακόμα και στις ταμπέλες των εκκλησιών τους γράφεται η λέξη ‘Ρωμιός’» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αχμέτογλου, σε μια φάση κατά την οποία πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι Τούρκοι έρχονται με σκοπό να… ανάψουν νέες φωτιές σε διπλωματικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This