Η εβδομάδα των «μαχών» στη Βουλή

Προανακριτική, επικουρική ασφάλιση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών ανεβάζουν τη θερμοκρασία

Must Read

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Βουλή, καθώς από αύριο ξεκινούν πολλαπλές μάχες, αρχής γενομένης εκείνης της προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά.

Την Τρίτη, τα κόμματα καταθέτουν τις πορισματικές τους θέσεις για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με τη Ν.Δ. να προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηματικό παραμένουν τα αδικήματα για τα οποία θα παραπεμφθεί, καθώς οι πληροφορίες για το αν θα παραπεμφθεί και για το αδίκημα της δωροληψίας, και όχι μόνο για απιστία, διίστανται.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το αν πρέπει να κατηγορηθεί ή όχι ο Νίκος Παππάς ότι «τα πήρε». Μάλιστα, ακόμη και στο «παρά πέντε» της κατάθεσης του πορίσματος, η παραφιλολογία συνεχίζεται.

Επισήμως, πάντως, τα επίσημα χείλη στο κόμμα παραμένουν σφραγισμένα, συνιστώντας… υπομονή μέχρι το πρωί της Τρίτης. Αμέσως μετά τη σύνταξη του κοινού πορίσματος, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Ολομέλειας, καθώς εντός των ημερών η πρόταση της Ν.Δ. θα εισαχθεί προς ψήφιση και όπως όλα δείχνουν, θα «περάσει» με τις ψήφους της Ν.Δ., αλλά και του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ταυτοχρόνως, εκτός της προανακριτικής και το νομοθετικό «σπριντ» της κυβέρνησης φέρνει ένταση στη Βουλή. Παρά το προχωρημένο του θέρους, το Μαξίμου δεν βάζει φρένο στις «μεταρρυθμίσεις», όπως τις αποκαλεί, καταθέτοντας σωρεία κρίσιμων νομοθετημάτων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα ακόμη νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, μόνο που, εν προκειμένω, το εισηγείται ο Πάνος Τσακλόγλου και αφορά την επικουρική ασφάλιση και τον «ατομικό κουμπαρά» που θα έχουν οι νέοι ασφαλισμένοι. Το νέο μοντέλο θα είναι κεφαλαιοποιητικό, με την αντιπολίτευση ήδη να ξεσηκώνεται.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει με σφοδρότητα την είσοδο των ιδιωτών στην ασφάλιση, λέγοντας πως η διαχείριση της δημόσιας επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης περνά σε ιδιωτικές ασφαλιστικές, χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές εταιρίες.

Δεύτερη πηγή έντασης είναι το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την επιλογή και κρίση των στελεχών της εκπαίδευσης και την αυτονομία των σχολικών μονάδων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει και πάλι αντιπολιτευτική παντιέρα, λέγοντας πως η χρηματοδότηση των σχολείων θα συνδεθεί άρρηκτα με την αξιολόγηση και καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση νομοθετεί για τα σχολεία μέσα στο καλοκαίρι, όσο αυτά είναι κλειστά.

Όσο για τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, αυτά εξακολουθούν να αγνοούνται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This