«Άνοιξε» θέμα μαζικών απολύσεων: Άλλοι υπουργοί διώχνουν, άλλοι προσλαμβάνουν!

Το απόλυτο μπάχαλο μετά τις ανακοινώσεις για τιμωρητικά μέτρα όσων δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο

Must Read

Αναστάτωση και αναβρασμό προκάλεσαν αλλά και συνεχίζουν να προκαλούν οι αντιφατικές δηλώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ζήτημα απολύσεων έθεσε πρώτη η Μιχαηλίδου

Από χθες, Τετάρτη 14/7, η υφυπουργός Εργασίας μίλησε σε πρώτη φάση για «απολύσεις όσων δεν εμβολιαστούν», και σε δεύτερη φάση είπε ότι «χρησιμοποίησε λάθος έκφραση»…

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης από χθες μέχρι σήμερα συνεχίζει να τραβά το σκοινί και να υποστηρίζει ότι «όποιος δεν εμβολιαστεί θα πρέπει να απέχει από την εργασία του….».

Προφανώς υπονοώντας, να απολυθεί… Κάτι όμως, που νομικά δεν ευσταθεί. Στη «γραμμή» για απολύσεις και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για «παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν εμβολιαστούν».

Γεωργιάδης: «Δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε τους εμβολιασμένους»

«Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει.

Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται και σε άλλους κλάδους

Ο υπουργός Επενδύσεων είπε πως, «αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγηθεί υποχρεωτικό εμβολιασμό στον υπουργό Υγείας και για άλλους κλάδους, προφανώς θα τη θεσπίσουμε».

Τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Ο κ., Γεωργιάδης προανήγγειλε τοπικά lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους. «Αν βαθύνει η πανδημία, μέτρα τύπου γενικής καραντίνας δε θα ληφθούν μόνο για έναν λόγο. Διότι πλέον υπάρχουν οι εμβολιασμένοι, τους οποίους δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε. Ακόμα και στα τοπικά lockdown, θα ακολουθηθεί η ίδια αρχή. Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να περιοριστούν, αφού δεν κινδυνεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι ανεμβολίαστοι στο… πειθαρχικό»

Παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο ουσιαστικά προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης για τους δημόσιους υπαλλήλους που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός, δεν εμβολιαστούν.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο βασικό της πλαίσιο, στη βασική της αντίληψη, στη βασική της κατεύθυνση που στοχεύει στην οικοδό-μηση ενός τείχους ανόσιας, με ενθάρρυνση των ανθρώπων που δεν έχουν προ-χωρήσει στον εμβολιασμό τους να το πράξουν, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This