Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Ενεργειακή κρίση και μεταναστευτικό στην ατζέντα – Θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την Τουρκία;

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Must Read

Για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η ενεργειακή κρίση με το ράλι ανόδου των τιμών, το μεταναστευτικό και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια, για το τελευταίο δεν πρόκειται να έχουμε καμιά σημαντική εξέλιξη, καθώς ούτε η ΕΕ είναι διατεθειμένη να… στεναχωρήσει τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ούτε και η ελληνική Κυβέρνηση ασχολείται σοβαρά με την τουρκική προκλητικότητα.

Το ότι ο κ.Μητσοτάκης θα αρθρώσει και δύο κουβέντες περί «υπονόμευσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», θα είναι απλά και μόνο για το τυπικό του πράγματος και για να επαναλάβει το χιλιοειπωμένο και ανούσιο όπως αποδεικνύεται στην πράξη, για τη «σταθερή προσήλωση της χώρας μας στο διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ειδικά για το κυπριακό», με οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δυο κρατών να απορρίπτεται.

Για τη μετανάστευση αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη αλλαγής του συμφώνου του Δουβλίνου, να παρουσιάσει αναλυτικά τη σημερινή κατάσταση στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας στην Ελλάδα και να ξεκαθαρίσει ότι «θα συνεχίσουμε να φυλάμε αποτελεσματικά τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά» και να υπογραμμίσει την υποχρέωση της Τουρκίας για την εφαρμογή της συμφωνίας της με την ΕΕ.

Σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες προωθεί και θα θέσει στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής την ιδέα της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, με στόχο να αποκτήσει αυξημένη αγοραστική δύναμη έναντι των μεγάλων προμηθευτών και τελικά να εξασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και την ανάγκη υιοθέτησης μακροπρόθεσμων μέτρων, πρόταση με την οποία συμφωνεί και η Ιταλία.

Επιπλέον αναμένεται να σημειώσει πως πρέπει η Ευρώπη να βρει και διαφορετικές πηγές εφοδιασμού και ως εκ τούτου η προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ιδιαίτερα την Ευρώπη.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και υπεξαίρεσαν χρήματα από τα Λουτρά Λαγκαδά!

Σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες

More Articles Like This