Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς θα γλιτώσετε το πρόστιμο των 100 ευρώ

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη

Must Read

Τι και αν τον Νοέμβριο ο ίδιος ο πρωθυπουργός τασσόταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, και μέσα από μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο MEGA αλλά και μέσα από μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες. Τι και αν, ο πρώην υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στις 27 Νοεμβρίου του 2020, έλεγε ότι «το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό». Όπως έχει δείξει η ιστορία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει σταθερότητα ούτε στις απόψεις της!

Στην εξειδίκευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού όσον αφορά στα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πώς γλιτώνουν οι ανεμβολίαστοι το πρόστιμο

«Έως τις 16 Δεκεμβρίου, όσοι συμπολίτες μας είναι άνω των 60 ετών, θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει έστω την πρώτη δόση του εμβολιασμού για να μην τους επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο. Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, προκειμένου να εξετάσουν αιτήσεις οι οποίες δικαιολογούν τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Θα υπάρξει στην πορεία ενημέρωση για το πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις και πότε θα εξεταστούν. Το μέτρο αυτό τίθεται σε εφαρμογή από 16 Ιανουαρίου. Από ‘κει και πέρα για κάθε μήνα θα υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και μόνο αν το άτομο προβεί στην πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου δεν θα υποβάλλεται στο διοικητικό πρόστιμο», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ανέφερε πως το μέτρο μπορεί να επεκταθεί και σε όσους γίνουν 60 ετών από 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τι θα γίνει με τα self test

Σχετικά με τη διάθεση δωρεάν self test είπε ότι αφορά σε δεύτερο μέτρο το οποίο όμως δεν ενέχει υποχρεωτικότητα. «Το πρώτο self test θα γίνει την πρώτη βδομάδα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Όσοι νοσούν και μπουν σε καραντίνα, να μπορούν να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα. Συστήνεται, την περίοδο των Χριστουγέννων, να γίνονται self test – ακόμη και από τους εμβολιασμένους για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν λόγω των εορτών. Το ίδιο μέτρο θα επαναληφθεί και μετά τις εορτές από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, για να έχουμε μια πλήρη επιδημιολογική εικόνα όλου του πληθυσμού» είπε ο κ. Πλεύρης.

  • Επανέλαβε πως όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, για να μπορούν να έχουν πιστοποιητικό νόσησης, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR test
  • Επιβεβαίωσε πως στα θεματικά Χριστουγεννιάτικα πάρκα θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ στα ανήλικα τέκνα θα γίνεται rapid test όπως και στους κλειστούς χώρους της εστίασης

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξει η πλατφόρμα χορήγησης, όμως αυτό θα γίνει μόλις έρθει η παραγγελία των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες, καθώς είναι διαφορετικά τα εμβόλια ως προς τη δοσολογία. Επίσης ο Υπουργός επανέλαβε ότι έχει τεθεί στην Επιτροπή το ζήτημα να υπάρχει σύντμηση του εξαμήνου που μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της ενισχυτικής (τρίτης) δόσης, ώστε η τελευταία να γίνεται στο τετράμηνο.

Διαβάστε ακόμα:

Και επίσημα πλέον η Όμικρον στην Ελλάδα! Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This