«Σκιές» στην τοποθέτηση Κουλοχέρη στο Υπουργείο Οικονομικών

Must Read

Μείζον ηθικό, αλλά και νομικό πρόβλημα προκύπτει με τον νέο γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Νικόλαο Κουλοχέρη, ο οποίος αντικατέστησε τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη της αποτυχημένης εφαρμογής λειτουργίας του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους, το οποίο και πάλι φαίνεται να προορίζεται για τους λίγους και φυσικά τους ημετέρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας bankingnews.gr, με βάση το άρθρο 70 του νόμου για το επιτελικό κράτος, για τα πρόσωπα που διορίζονται σε θέση γενικού γραμματέα αναστέλλεται αυτοδικαίως η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και δημόσιου λειτουργήματος ή καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του Δημόσιου Τομέα. Η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρία ή επιχείρηση, στην οποία τα πρόσωπα αυτά συμμετέχουν ως κύριος μέτοχος ή ως ομόρρυθμος, ετερόρρυθμος ή περιορισμένης ευθύνης εταίρος ή διατηρούν την ιδιότητα ανώτατου διοικητικού στελέχους.

Δεν αποτέλεσαν εμπόδιο

Τα παραπάνω προφανώς δεν αποτέλεσαν εμπόδιο για την αναβάθμιση του κ. Κουλοχέρη στη θέση του γενικού γραμματέα, αν και ήταν διαχειριστής στη δικηγορική εταιρία Μαχάς & Συνεργάτες. Εταιρία που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- φαίνεται να έπαιρνε και να συνεχίζει να παίρνει δουλειές από το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, η φωτογραφία του νέου γενικού γραμματέα και το βιογραφικό του βρίσκονται ακόμα στην κεντρική σελίδα της εν λόγω εταιρίας.

Κατά την ιστοσελίδα, το συγκεκριμένο γραφείο, συμφερόντων του γενικού γραμματέα, είναι μεταξύ των τριών που έχουν αναλάβει να τρέξουν τις νομικές διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Το ερώτημα είναι πώς ο κ. Κουλοχέρης μπορεί να συνδυάσει τον ρόλο του γ.γ. του υπουργείου με αυτόν του διαχειριστή στην παραπάνω εταιρία, την ώρα μάλιστα που προεδρεύει και στην Επιτροπή Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Απαιτούνται απαντήσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This