«Κλείδωσε» το ποδαρικό με νέα μέτρα που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός και όχι οι ειδικοί

«Άλλο πράγμα η εισήγηση μιας επιστημονικής επιτροπής και άλλο πράγμα η απόφαση του Πρωθυπουργού»

Must Read

«Καλή χρονιά» με νέα μέτρα αναμένεται να… ευχηθεί η Κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Επιστροφή στην τηλεργασία και… περικοπές στη διασκέδαση θα είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων που θα ληφθούν αμέσως μετά τις γιορτές. «Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα, ούτε άλλα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την λήψη μέτρων σε δύο κατευθύνσεις που έδωσε ο Πρωθυπουργός, την τηλεργασία και την διασκέδαση», επεσήμανε.

Και συμπλήρωσε: «Από χθες είδαμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα. Δεν συνεχίστηκε  η πτώση στον αριθμό τους που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς απέδιδαν τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη φάση, πριν όμως από την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, που φαίνεται πως αρχίζει να οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων. Γι’  αυτό ο Πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να προσέξουμε για την περίοδο των Εορτών και αμέσως μετά μπορεί να χρειαστεί μια αναπροσαρμογή στα μέτρα, σε δύο επίπεδα, στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε».

Για να προσθέσει με αναφορά «στην αρχή του τέλους της πανδημίας», κάτι για το οποίο έχει χαθεί το μέτρημα ως προς το πόσες φορές έχει βγει από χείλη κυβερνητικών… «Το σωστό μήνυμα είναι πως έχουμε μια νέα κατάσταση, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, μπορεί η νόσηση να είναι πιο ήπια, όπως λένε οι ειδικοί, προσωπικά πιστεύω ότι είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αλλά σίγουρα τους επόμενους 2-3 μήνες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί … Οι γιορτές θα γίνουν όπως είμαστε και τώρα, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Αυτό που συζητάμε είναι η λήψη μέτρων από την νέα χρονιά».

Ο κ.Πέτσας προκλητικά και θρασύτατα τόνισε (σ.σ. αυτό που ξέρουν όλοι) είπε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μηδενίζοντας (για μια ακόμη φορά) τις επιτροπές που η Κυβέρνηση έχει καταστήσει αρμόδιες για την πανδημία: «Άλλο πράγμα είναι η εισήγηση μιας επιστημονικής επιτροπής και άλλο πράγμα η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ιδίως σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπως αυτή η πανδημία. Ο Πρωθυπουργός παίρνει την πολιτική ευθύνη και στέλνει τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία, η οποία έχει επιδείξει μια πειθαρχία που κανείς δεν θα περίμενε από τους Έλληνες».

https://youtu.be/0rqnLrSdl40

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This